Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

A Rally Európa Bajnokság hírei

A Team MRF Tyres lett párosa, Mārtiņš Sesks - Francis Renārs diadalmaskodott a rally Európa-bajnokság idei harmadik futamán, a 79. ORLEN Rajd Polski-n.

A francia Yoann Bonato – Benjamin Boulloud páros nyerte a 2023-as rally Európa-bajnokság (FIA ERC) második futamát, a Rally Islas Canarias-t.

Hayden Paddon az utolsó szakaszon ugrott az élre, majd nyerte meg az ERC szezonnyitóját. Csomós Mixiék a tizedik helyen végeztek a Rally Fafe-n.

Komoly mezőny fog szerepelni a rally Európa-bajnokság 2023-as szezonjában. Az új-zélandi Hayden Paddon is bejelentette, hogy harcba száll a bajnoki címért egy Hyundai i20 N Rally2-vel.

Mads Østberg idén a Tagai Racing Technology által felkészített és az MRF Tyres révén támogatott Citroën C3 Rally2-vel indul a rally Európa-bajnokságban.

Mads Østberg 2006 óta minden évben rajthoz állt legalább három futamon a WRC-ben, azonban idén megszakította ezt a sorozatát. A norvég pilóta jövőre szívesen versenyezne a rally Európa-bajnokságban.

Hayden Paddon 2023-ban szeretett volna harcba szállni a WRC2-es bajnoki címért egy Hyundai i20 N Rally2-vel, azonban elképzelhető, hogy a világbajnokság helyett az Európa-bajnokságban láthatjuk majd versenyezni az új-zélandi pilótát.

Efrén Llarena és Sara Fernández lett az FIA ERC idei bajnokpárosa, miután Simone Tempestini visszalépett a Barum Rallytól.

Spanyolország nem csak a rally világbajnokság mezőnyét látja vendégül ősszel, hanem a 2022-es rally Európa-bajnokság utolsó fordulójának is otthont ad majd.

A Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző Nil Solans idei második győzelmét szerezte a Kanári-szigeteken. Mind a négy rajthoz álló magyar páros célban ért az aszfaltos ERC futamon.

A Fafe Rallyval elstartolt a rally Európa-bajnokság 2022-es idénye. A portugál viadalon két magyar egységnek is szurkolhattunk, Herczig Norbertnek és Bacigál Igornak, valamint Csomós Miklósnak és Nagy Attilának.

Elérhető a rally Európa-bajnokság idei hetedik fordulójának, a Rally Hungary-nek a nevezési listája.

További nemzetközi rally hírek