Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

A Rally Európa Bajnokság hírei

Ezen a hétvégén rendezték meg a 2021-es rally Európa-bajnokság második fordulóját a Rally Liepājat. A lettországi viadalon Nikolay Gryazin nyert a Volkswagen Polo GTi R5-tel, megelőzve Craig Breent és Alexey Lukyanukot.

Rengeteg izgalmat és fordulatot tartogatott a 2021-es rally Európa-bajnokság szezonnyitó futama, a 77. Orlen Rajd Polski. Alexey Lukyanuk 2019 után ismét nyerni tudott Lengyelországban.

Alexey Lukyanuk bejelentette, hogy 2021-ben is a Saintéloc Junior Team Citroen C3 Rally2-esével fog versenyezni a rally Európa-bajnokság futamain.

A Skoda Magyarország bejelentette, hogy a Herczig Norbert – Ferencz Ramón páros 2021-ben egy Skoda Fabia Rally2 evo-val fog szerepelni az ERC-ben.

Az Abarth Rally Cup 2021-ben is része lesz a rally Európa-bajnokságnak. A márkakupa naptárában idén hat verseny szerepel, köztük a Rally Hungary.

Ezen a hétvégén a Kanári-szigeteken rendezték meg a 2020-as rally Európa-bajnokság utolsó futamát. A versenyt az M-Sport francia pilótája, Adrien Fourmaux nyerte, míg a bajnoki címet Alexey Lukyanuk hódította el. Az ERC1 Junior kategóriát Oliver Solberg zárta az élen, Ifj. Érdi Tibor pedig harmadik alkalommal lett az ERC 2 bajnoka.

Elmarad a rally Európa-bajnokság idei utolsó futama, a belgiumi Spa Rally, így a Kanári-szigeteken ér majd véget a 2020-as szezon.

Megjelent a rally Európa-bajnokság 2021-es tervezett naptára. Jövőre november helyett október közepén látogathat majd el az ERC mezőnye Magyarországra.

Múlt héten robbant a hír, hogy Oliver Solberg és Andreas Mikkelsen is rajthoz áll a Rally Hungary-n. Most egy újabb norvég pilóta, Mads Østberg indulása vált biztossá a Nyíregyháza központú viadalon.

Az Alexey Lukyanuk - Dmitry Eremeev páros nyerte a rally Európa-bajnokság portugáliai futamát, a Rally Fafe Montelongot. Herczig Norberték az ötödikek lettek, míg Érdi Tiborék fölényes győzelmet arattak az ERC2-ben.

Oliver Solberg tavaly történelmet írt, amikor 17 évesen, 8 hónaposan és 3 naposan megnyerte a Rally Liepāja-t, és ezzel ő lett az ERC történetének legfiatalabb futamgyőztes pilótája. Solberg most bejelentette, hogy idén is rajthoz áll a lettországi viadalon.

Ifj. Érdi Tibor idén visszatér az ERC2-be, ahol 2017-ben és 2018-ban is bajnok tudott lenni. Első versenye a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Rally Liepāja lesz.

További nemzetközi rally hírek