Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hayden Paddon az utolsó szakaszon ugrott az élre, majd nyerte meg az ERC szezonnyitóját. Csomós Mixiék a tizedik helyen végeztek a Rally Fafe-n.

Esős időjárás várt a rally Európa-bajnokság mezőnyére Portugáliában. Pénteken az 1,43 kilométeres szuperspeciált a hazai közönség előtt autózó Ricardo Teodósio nyerte meg egy Hyundai i20 N Rally2-vel.
Szombaton a rossz időjárási körülmények miatt három szakaszt is töröltek a verseny szervezői. Mads Østberg és Craig Breen két-két részsikert könyvelhetett el, míg Mikko Heikkilä egy alkalommal végzett az élen. Az összetettben a Škoda Fabia Rally2 evo-val induló finn Heikkilä állt az élen, megelőzve Østberget, aki a TRT Citroën C3 Rally2-esével szerepelt. Csomós Mixiék a nyolcadik pozícióban zárták a napot, míg László Martinék a huszonnyolcadik helyen álltak kilenc szakaszt követően.
Vasárnap újabb nyolc gyorsasági várt a mezőnyre. A végső győzelemért Mikko Heikkilä, Mads Østberg, és Hayden Paddon vívott hatalmas csatát. A délelőtti körben Paddon egy szakaszt tudott megnyerni, míg Craig Breen három részsikert zsebelt be. Délután a lett Mārtiņš Sesks, valamint az észt Robert Virves is feliratkozott a szakaszgyőztesek listájára. A Power Stage-en Heikkilä defektet kapott, így a finn pilótának elszálltak a győzelmi reményei. Paddon a második időt autózta a 14,90 kilométeres Lameirinha 2-n, és mivel Østberg csak a hatodik lett, így az új-zélandi pilóta az élre ugrott, és meg is nyerte a Rally Fafe-t. A dobogó harmadik fokára az észt Georg Linnamäe állhatott fel. A tavalyi bajnok, Efrén llarena a hetedik helyen ért célba a Škoda Fabia RS Rally2-vel. A Csomós Miklós – Nagy Attila páros a tizedik lett, így megszerezték az első Eb pontjaikat. László Martinék sajnos nem értek célba, miután a Lameirinha 1-en hatalmasat buktak.

Az ERC3-ban Jon Armstrong diadalmaskodott egy Ford Fiesta Rally3-mal, míg az ERC4-ben az olasz Roberto Daprá nyert egy Peugeot 208 Rally4 volánja mögött.

A 36. Rally Serras de Fafe végeredménye:

1. Hayden Paddon – John Kennards (Hyundai i20 N Rally2)   1:42:21.4
2. Mads Østberg – Patrik Barth (Citroën C3 Rally2)   +10.7
3. Georg Linnamäe – James Morgan (Hyundai i20 N Rally2)   +27.5
4. Mikolaj Marczyk – Szymon Gospodarczyk (Škoda Fabia RS Rally2)   +1:13.4
5. Yoann Bonato – Benjamin Boulloud (Citroën C3 Rally2)   +2:11.8
6. Craig Breen – James Fulton (Hyundai i20 N Rally2)   +2:19.6
7. Efrén Llarena – Sara Fernández (Škoda Fabia RS Rally2)   +2:21.9
8. Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri (Škoda Fabia Rally2 evo)   +2:41.4
9. Tom Kristensson – Andreas Johansson (Citroën C3 Rally2)   +2:43.6
10. Csomós Miklós – Nagy Attila (Škoda Fabia Rally2 evo) +2:49.5

A bajnokság május elején a Kanári-szigeteken folytatódik.

Fotó: @haydenpaddonwrc

További nemzetközi rally hírek