Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a rally világából

Nasser Al-Attiyah tetemes előnnyel nyerte meg a közel-keleti rallybajnokság (FIA MERC) idei második fordulóját, a Jordán Rallyt. Ez volt a katari pilóta tizennegyedik sikere Jordániában.

Travis Pastrana idén remek formában versenyez az amerikai rallybajnokságban (ARA). A Subaru Motorsport USA pilótája idei harmadik futamgyőzelmét is megszerezte, és magasan vezeti a bajnokságot.

Ken Block több mint 10 év után ismét Subaruval fog versenyezni az amerikai rallybajnokságban. Az első versenye a hétvégi  Olympus Rally lesz a WRX STi-vel.

Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul útjai a szezonnyitó Monte-Carlo Rally előtt váltak szét. A belga navigátor a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Sanremo Rallyn ismét versenyautóba ül.

Mads Østberg után egy újabb világbajnok pilóta, Jan Kopecký is rajthoz áll majd a magyar rallybajnokság futamain.

Travis Pastrana nyerte az American Rally Association (ARA) idei második futamát, a Rally in the 100 Acre Wood-ot. A Subaru Motorsports USA versenyzője mögött Ken Block lett az ezüstérmes, míg a harmadik helyet Barry McKenna szerezte meg.

Ken Block az elmúlt években Forddal versenyzett, most azonban bejelentette, hogy egy Skoda Fabia R5+ -szal fog rajthoz állni a massachusettsi Rally in the 100 Acre Wood-on.

Ezen a hétvégén rendezték meg az olasz rallybajnokság nyitófutamát, a Rally Il Ciocco e Valle del Serchio-t, ahol több vb-menő pilóta is rajthoz állt.

A WRC 2 tavalyi bajnoka, Mads Østberg és navigátora, Torstein Eriksen 2021-ben a magyar rallybajnokságban indulnak a Citroën Racing Team Hungary színeiben.

A Hyundai Motorsport két pilótája, Ott Tänak és Thierry Neuville is rajthoz állt az észt rallybajnokság szezonnyitó futamán, az Otepää talveralli-n, hogy ráhangolódjanak az Arctic Rally Finland-ra (február 26-28.).

Nasser Al-Attiyah fölényes győzelmet aratott a közel-keleti rallybajnokság (FIA MERC) szezonnyitóján, a Qatar International Rally-n. A katari pilóta tizenötödik alkalommal nyerte meg a Doha központú viadalt.

Ezen a hétvégén rendezték meg a finn rallybajnokság idei első fordulóját, az Arctic Lapland Rallyt.

Friss nemzetközi rally hírek