Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a a rallysport világából

Ezen a hétvégén rendezték meg a finn rallybajnokság idei első fordulóját, az Arctic Lapland Rallyt.

A Gymkhana koronázatlan királya, Ken Block több mint egy évtized után befejezi az együttműködést a Forddal.

A Mercedes-AMG Petronas Forma 1-es istálló finn pilótája, Valtteri Bottas megerősítette, hogy 2021-ben is szeretne rajthoz állni a finn rallybajnokság szezonnyitó futamán, az Arctic Lapland Rallyn.

Nasser Al-Attiyah tizenhatodik alkalommal nyerte meg a közel-keleti rallybajnokságot, miután törölték a sorozat idei utolsó futamát, a Libanon Rallyt.

Ken Block győzelemmel mutatkozott be a Ford Fiesta Rally2-vel, a hétvégén megrendezésre kerülő 31. SOL Rally Barbados-on.

Ezen a hétvégén rendezték meg a 18. RedGrey Lõuna-Eesti Ralli-t Észtországban, ahol több vb-menő pilóta is rajthoz állt. Az esemény eredetileg két napos lett volna, azonban a COVID-19 miatt csupán vasárnap kellett autóba ülniük a versenyzőknek.

Ezen a hétvégén rendezték meg a 14. Rally di Alba-t, ahol az első négy helyen Hyundai i20 R5-tel versenyző pilóta ért célba. A futamon külön kategóriát írtak ki az új generációs WRC-knek, ahol szintén a Hyundaiok domináltak.

Ugyan a rally világbajnokság folytatására szeptemberig várnunk kell, az M-Sport autóit már júliusban láthatjuk versenyezni Olaszországban. Adrien Fourmaux egy Ford Fiesta R5 MkII-vel áll rajthoz az ERC római futamán, míg ’Pedro’ a Fiesta WRC-vel indul az 1. Rally Stars Roma Capitale-n.

A Hyundai Motorsport észt pilótája, Ott Tänak győzelemmel hangolódott a rally világbajnokság soron következő futamára, az Észt Rallyra.

A Peugeot Sport tavaly év végén rántotta le a leplet az új 208 Rally 4 versenyautójáról, amely rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert. Pár hónap alatt közel 100 megrendelés érkezett az új Peugeot-ra.

A kétszeres rallyvilágbajnok és háromszoros Dakar-győztes Carlos Sainz a közösségi médiában mondott köszönetet azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a koronavírus-járvány közepette is helytállnak.

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében a magyar kormány a hét közepén rendkívüli vészhelyzetet rendelt el, és megtiltotta a 100 fő feletti beltéri, és 500 fő feletti kültéri rendezvényeket. Ez az intézkedés természetesen érinti az autósport eseményeket is.

Friss nemzetközi rally hírek