Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Sajtóközlemények a hazai autósport csapataitól

Amilyen jól kezdődött, olyan rövidre és szomorúra sikeredett az Eger rally számunkra. Nagyon vártuk a rajtceremóniát, de sajnos nem hozta azt a szintet sem ez, sem maga a futam, mint amit eddig megszoktunk.

Tarolt az MHH Kart Team a Közép-Európai Rotax Max Challenge (CEE) első futamán, az olaszországi Adriában. Krózser Menyhért a Mini Max kategóriában az egykori Forma–1-es versenyző, Alex Wurz fiát, Oscart legyőzve megnyerte a szuperdöntőt és a hétvégét is.

Lángi Attila versenyzői pályafutásának eddigi legstresszesebb versenye volt a 2019-es Eger Rallye. Ez érthető is, hiszen a Varga Racing Team pilótája mindent újjáépített a BMW Z4-ben, amit csak lehet, egy valami azonban mégis keresztülhúzta a számításait. Ráadásul elég rendesen... Olyannyira, hogy majdnem feladta a versenyt, és szíve szerint inkább hazajött volna…

Hajtás problémák hátráltatták a Speed Technika párosát, az ifj. Fogarasi Attila - Májer Dávid duót, akik többször is megmutatták idén is kell számolni velük a 2WD Kupában.

Több technikai probléma is hátráltatta a Speed Technika párosát, a Lencse Zoltán - dr. Kovács Annamária párost a 2019-es Országos Rallye Bajnokság szezonnyitó futamán az Eger Rallye-n.

A kategóriájuk negyedik helyén fejezték be az Országos Rallye2-es Bajnokság szezonnyitó egri versenyét a Speed Technika versenyzői, a Hofbauer Tamás - Harmos Gergely duó.

Túl van élete első Rallye2-es versenyén a Speedy Motorsport párosa, a Kovács Marcell - Paizs Róbert duó, akik a technikai problémák ellenében is felállhattak kategóriájuk képzeletbeli dobogójára.

Szebb évkezdetben nem is reménykedhetett volna Gyarmati Ariel és Kocsis György. A siófoki páros rögtön győzelemmel nyitotta meg a 2019-es ORC bajnokságot, amelynek első állomása a március 29-31-ei Eger Rallye volt. Az elsőség elhódításában nagy szerepe volt a Mitsubishi Lancer Evo IX-nek is, hiszen tökéletesen tette a dolgát, ami meghatározó faktor az autó-motorsportban.

Nem jött össze a célbaérés a V-V Rally Racing hazai pályán versenyző párosának, a Strider Zoltán - Apkó András duónak, aki az Országos Rallye Challenge hatodik helyéről búcsúztak.

A D csoportban az első, az abszolút és a CEZ értékelésben pedig a második helyet szerezte meg Wirtmann Ferenc és Kerekes József az Országos Historic Ralibajnokság nyitófutamán, az Eger Ralin.

A Rallye2 első hétvégéjén Egerben megszerezte az abszolút és kategória győzelmet Tim Gábor. A többszörös bajnok versenyző futama azonban közel sem volt könnyű, hisz a verseny felénél közel állt a kiálláshoz.

Turán Frigyes és Bagaméri László már az évadnyitó hétvégi Eger Rallye-n felállhatott a dobogóra, ugyanis kategóriáját az összetett második helyen zárta a Turán Motorsport párosa. Vasárnap hat szakasz várt a versenyzőkre, melyek közül a Mátraalmás - Szuha - Parádsasvár gyorsaságit kétszer is megnyerték Friciék.

Legfrissebb cikkek