Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! google plus icon Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a WRC világából

Thierry Neuville nyerte a 2018-as rally világbajnokság hetedik futamát, a Szardínia Rallyt. A belga pilóta az utolsó szakaszon előzte meg Sebastien Ogiert.

A Citroen Racing vezetője, Pierre Budar megerősítette, hogy csapata ott lesz a WRC mezőnyében a következő két szezonban is.

Az M-Sport Ford WRT első embere, Malcolm Wilson bízik benne, hogy pilótái Szardínián is hasonlóan jól fognak majd szerepelni, mint a legutóbbi Portugál Rallyn.

A Hyundai és a Toyota is érdeklődik Kris Meeke iránt, akit a Portugál Rally után bocsátott el a Citroen, mivel túl sok autót tört rommá az elmúlt időszakban.

A napokban kelt szárnyra az a hír, miszerint Kimi Räikkönen jövőre visszatérhet a WRC-be a Toyota színeiben. A csapat cáfolja a finn pilótával kapcsolatos pletykákat.

Az M-Sport bejelentette, hogy elkezdtek dolgozni az új R5-ös versenyautón, amely a WRC-hez hasonlóan már a hetedik generációs Fiesta karosszériájára fog épülni.

A napokban gazdára talált a 200. Skoda Fabia R5-ös is, amely immár a cseh márka legsikeresebb versenyautójának számít.

A Citroen Racing bejelentette, hogy a szezon hátralévő részében már nem fog versenyezni Kris Meeke a csapattal, mivel az elmúlt időszakban több komolyabb balesete is volt.

Kris Meeke hatalmasat esett a Portugál Rally 12. szakaszán. A pilóta és navigátora, Paul Nagle is a saját lábán szállt ki az összetört autóból, de Meeke-et kórházba szállították kivizsgálásra.

Ezen a hétvégén Portugáliában száguld a rally világbajnokság mezőnye, azonban már elérhető a Szardínia Rally nevezési listája.

Sebastien Loeb idén három futamon is rajthoz áll a WRC-ben, azonban a Citroen csapat vezetője, Pierre Budar elárulta, hogy 2019-ben már nem szeretnének részmunkaidős pilótákat indítani.

Ott Tänak hatalmas fölénnyel nyerte meg az Argentin Rallyt a Toyota Yaris WRC-vel, és Portugáliában is a győzelemért fog hajtani.

További híreink a rally világából