Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a WRC világából

A Toyota Gazoo Racing fiatal finn versenyzője, Kalle Rovanperä nyerte a 2023-as rally világbajnokság ötödik futamát, az 56. Vodafone Rally de Portugal-t.

A Hyundai Shell Mobis WRT versenyzője a Horvát Rally előtti teszten szenvedett halálos balesetet.

Sébastien Ogier is rajthoz áll a 2023-as rally világbajnokság negyedik futamán, a Horvát Rallyn. A Zágráb központú viadalon három magyar párosnak is szurkolhatunk majd.

Az M-Sport WRT francia pilótája, Adrien Fourmaux fölényes győzelmet aratott a brit rallybajnokság nyitófutamán, a Malcolm Wilson Rallyn.

A Toyota Gazoo Racing február végén Dél-Franciaországban tesztelte a GR Yaris Rally2-t, amelyet Juho Hänninen mellett a regnáló világbajnok, Kalle Rovanperä is kipróbált.

Lorenzo Bertelli az elmúlt években az M-Sport által felkészített autókkal szerepelt a WRC-ben, azonban a legutóbbi Svéd Rallyn a TGR Yaris GR Rally1-esével állt rajthoz.

Lettországnak az elmúlt években fix helye volt az ERC kalendáriumában, 2024-től pedig már a rally világbajnokság mezőnyét fogja vendégül látni.

Tänak győzelmével át is vette a vezetést a vb-n. Görögország óta először nincs Toyota az első háromban.

Az M-Sport fejlesztési programjának részeként Adrien Fourmaux rajthoz áll a brit rallybajnokság nyitófordulóján egy Ford Fiesta Rally2-vel.

A WRC2 regnáló bajnoka, Emil Lindholm a Svéd Rallyn kezdi meg az idei szezonját. A finn pilóta az új Škoda Fabia RS Rally2-vel fog szerepelni, amellyel természetesen szeretne ismét a bajnok lenni.

A Toyota és a Hyundai a Kuopio Rally-t, az M-Sport Otepää Rally-t használja egy héttel a svéd vb futam elött a felkészülésre.

Sébastien Ogier megnyerte a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt, most pedig bejelentette, hogy Mexikóban is rajthoz áll a Toyota GR Yaris Rally1-gyel.

További híreink a rally világából