Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a WRC világából

A Škoda Motorsport bemutatta a legújabb WRC2-es fegyverét, a Fabia RS Rally2-t.

Rovanperä előnye nőtt, a hátralevő versenyek száma eggyel csökkent, Rovanperä lesz a bajnok, nincs itt semmi látnivaló. Reményre az adhat okot, hogy 3 murvás futam következik, és Rovanperä nagy valószínűséggel mind a hármat az élről kezdheti.

Sébastien Loeb bejelentette, hogy rajthoz áll a Szafari Rallyn (június 23-26.) az M-Sport Ford Puma Rally1-esével. Sébastien Ogier szintén ott lesz Kenyában a TGR Yaris Rally1-esével.

Horvátország után is azt írtuk, hogy nagyon úgy néz ki, hogy ez Rovanperä éve lesz, akkor egy újabb győzelem után mit mondjunk? A portugál verseny előtt 29 pontos előnnyel állt a fiatal finn, ez most már 46 pontos.

A JWRC 2021-es bajnoka, Sami Pajari a Szardínia Rallyn (június 2-5.) bemutatkozik a WRC2-ben. A 20 esztendős finn pilóta a Toksport WRT Škoda Fabia Rally2 evo-ját fogja vezetni az olaszországi viadalon.

Kalle. De komolyan, ki más?... A tavalyihoz hasonló izgalmakat hozott a horvát verseny végjátéka, pedig a pénteki nap után nem erre számítottunk. Az eső és Tänak bátor, úgy sincs vesztenivalóm gumiválasztása mégis szolgáltatott nem is kevés izgalmat a végére.

Elkeserítően kevés magyar induló volt a szomszédban rendezett vb futamon, de mindkettő párosunk kategóriagyőzelmet aratott. Bútor Róbert és Tagai Róbert az RC4 kategiáriát nyerték meg egy Peugeot 208 Rally4-ben, míg László Zoltán és Kürti Tamás a WRC3 Open kategória első helyét hozták el a horvát fővárosból.

Eső, köd, sár, defektek vég nélkül, és 6/8 szakaszgyőzelem a fiatal finn neve mellett, így lehet röviden összefoglalni a horvát verseny pénteki napját.

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sébastien Loeb ismét rajthoz áll a rally világbajnokságon az M-Sport Ford Puma Rally1-esével.

Megjelent a Horvát Rally (április 21-24.) nevezési listája, amelyen 66 páros neve szerepel. A Zágráb környéki viadalon két magyar alakulatnak is szurkolhatunk majd.

Mikołaj Marczyk az elmúlt években a rally Európa-bajnokságban szerepelt, azonban most a rally vb-n is bemutatkozik. A lengyel pilóta az április 21-24. között megrendezésre kerülő Horvát Rallyn fog előszőr rajthoz állni a WRC-ben a Skoda Fabia Rally2 evo-val.

Új helyszínen zajlott az idei Svéd rali, ami közel olyan fordulatosan alakult, mint a szezonnyitó, pedig se Loeb, se Ogier nem voltak ott. Problémákból sem volt hiány, és a hibrid hibája komoly vitákra ad okot.

További híreink a rally világából