Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a WRC világából

Adrien Fourmaux és Renaud Jamuol 2019 óta versenyeztek együtt a rally vb-n, azonban most bejelentették, hogy szétválnak útjaik.

Oliver Solberg a Spanyol Rallyn ismét lehetőséget kap, hogy megmutassa, mire is képes egy WRC volánja mögött, Teemu Suninen pedig kipróbálhatja a vadonatúj Hyundai i20 N Rally2-t.

A 2021-es rally-világbajnokság zárófutamának, a tavalyi évhez hasonlóan, a Monza Rally ad majd otthont, amely a nemrég törölt Japán Rally helyére került be a WRC kalendáriumába.

Kalle Rovenparä WRC-s pályafutása második sikerét aratta Görögországban. A Toyota Gazoo Racing fiatal finn pilótája 42 másodperces előnnyel nyerte meg az Acropolis Rallyt.

Az M-Sport vezetője, Richard Millener megerősítette, hogy csapata további három évvel meghosszabbítja a partnerséget a Ford Performance-szal.

Japán 2010 óta először látta volna vendégül a rally világbajnokság mezőnyét, azonban a tavalyi évhez hasonlóan, idén is elmarad a Japán Rally a koronavírus-világjárvány miatt.

Teemu Suninen a múlt héten távozott az M-Sporttól, és most bejelentette, hogy egy Volkswagen Polo GTI R5-tel fog versenyezni az októberi Finn Rallyn.

Esapekka Lappi a Finn Rallyn (október 1-3.) egy Toyota Yaris WRC-vel fog rajthoz állni, ami azt jelenti, hogy a Toyota Gazoo Racing öt autóval fog szerepelni a skandináv viadalon.

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sebastien Loeb tárgyalásokat folytat az M-Sport igazgatójával, Malcolm Wilsonnal annak érdekében, hogy részmunkaidős versenyzőként visszatérhessen a WRC-be.

Nikolay Gryazin a rally világbajnokság következő futamán, az Acropolis Rallyn (szeptember 9-12.) egy Ford Fiesta Rally2-vel fog rajthoz állni.

Első alkalommal látogatott el a rally világbajnokság mezőnye Belgiumba. A legendás Ypres Rallyn hazai siker született Thierry Neuville jóvoltából.

A Hyundai Motorsport észt pilótája, Ott Tänak nem adja fel a rally világbajnoksággal kapcsolatos ambícióját, annak ellenére, hogy az Észt Rally nem úgy alakult számára, ahogyan azt tervezte.

További híreink a rally világából