Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport idén két fiatal pilótával, Adrien Fourmax-val, és Grégoire Munsterrel szerepel a WRC-ben, akik teljes szezont mennek a Ford Puma Rally1-gyel.

Az M-Sport csapatfőnöke, Richard Millener elárulta, hogy a Montén az volt a prioritásuk, hogy a versenyzőik minél több tapasztalatot gyűjtsenek, és hogy mindkét autóval célba érjenek.

„Egyértelműen az volt a célunk a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn, hogy mindkét Pumával teljesítsük a futamot, a versenyzőink a lehető legtöbb tapasztalattal gazdagodjanak, és hogy megmutassuk, mennyire versenyképesek lehetünk az idén. Meggyőződésem, hogy mindezt sikerült elérnünk.”

Fourmaux kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és végül az ötödik helyen teljesítette a 92. Rallye Automobile Monte-Carlo-t.Munster először állt rajthoz Rally1-es autóval a hercegségben. A luxemburgi pilóta a kilencedik szakaszon a harmadik legjobb időt autózta, de később lecsúszott az útról, így végül csak a huszadik lett.

„Mindkét versenyzőnk jól teljesített ezeken a trükkös szakaszokon, de természetesen csalódottak voltunk Grégoire szombati hibája miatt. Örülök mindkét pilótának, illetve a csapatnak is, akik ismét remek munkát végeztek, és két tökéletesen megbízható autót biztosítottak számunkra. Úgy gondolom, pozitívan várhatjuk a februári Svéd Rallyt.” -tette hozzá Millener.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából