Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

A rali-világbajnokság legfrissebb hírei

A Toyota Gazoo Racing csapatvezetője, Jari-Matti Latvala is rajthoz áll a soron következő Finn Rallyn (augusztus 3-6.).

Neuville vasárnap megőrizte az első helyet, míg Lappi és Rovanperä állhattak mellette a dobogóra.

Lappi csütörtök esti 0,2 másodperces előnyét lefelezte, péntek estére már csak 0,1 másodperc maradt. Persze ennél sokkal több minden történt.

Lappi várja az élről az újra Olbiába költöző szardíniai vb futam első igazi napját. A finn pilóta azok után nyerte meg a mai városi szuperspeciált, hogy a délelőtti shakedownon is a leggyorsabb tudott lenni.

A Toyota Gazoo Racing fiatal finn versenyzője, Kalle Rovanperä nyerte a 2023-as rally világbajnokság ötödik futamát, az 56. Vodafone Rally de Portugal-t.

A Hyundai Shell Mobis WRT versenyzője a Horvát Rally előtti teszten szenvedett halálos balesetet.

Sébastien Ogier is rajthoz áll a 2023-as rally világbajnokság negyedik futamán, a Horvát Rallyn. A Zágráb központú viadalon három magyar párosnak is szurkolhatunk majd.

Az M-Sport WRT francia pilótája, Adrien Fourmaux fölényes győzelmet aratott a brit rallybajnokság nyitófutamán, a Malcolm Wilson Rallyn.

A Toyota Gazoo Racing február végén Dél-Franciaországban tesztelte a GR Yaris Rally2-t, amelyet Juho Hänninen mellett a regnáló világbajnok, Kalle Rovanperä is kipróbált.

Lorenzo Bertelli az elmúlt években az M-Sport által felkészített autókkal szerepelt a WRC-ben, azonban a legutóbbi Svéd Rallyn a TGR Yaris GR Rally1-esével állt rajthoz.

Lettországnak az elmúlt években fix helye volt az ERC kalendáriumában, 2024-től pedig már a rally világbajnokság mezőnyét fogja vendégül látni.

Tänak győzelmével át is vette a vezetést a vb-n. Görögország óta először nincs Toyota az első háromban.

További híreink a rally világából