Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

A rali-világbajnokság legfrissebb hírei

Az M-Sport WRT francia pilótája, Adrien Fourmaux fölényes győzelmet aratott a brit rallybajnokság nyitófutamán, a Malcolm Wilson Rallyn.

A Toyota Gazoo Racing február végén Dél-Franciaországban tesztelte a GR Yaris Rally2-t, amelyet Juho Hänninen mellett a regnáló világbajnok, Kalle Rovanperä is kipróbált.

Lorenzo Bertelli az elmúlt években az M-Sport által felkészített autókkal szerepelt a WRC-ben, azonban a legutóbbi Svéd Rallyn a TGR Yaris GR Rally1-esével állt rajthoz.

Lettországnak az elmúlt években fix helye volt az ERC kalendáriumában, 2024-től pedig már a rally világbajnokság mezőnyét fogja vendégül látni.

Tänak győzelmével át is vette a vezetést a vb-n. Görögország óta először nincs Toyota az első háromban.

Az M-Sport fejlesztési programjának részeként Adrien Fourmaux rajthoz áll a brit rallybajnokság nyitófordulóján egy Ford Fiesta Rally2-vel.

A WRC2 regnáló bajnoka, Emil Lindholm a Svéd Rallyn kezdi meg az idei szezonját. A finn pilóta az új Škoda Fabia RS Rally2-vel fog szerepelni, amellyel természetesen szeretne ismét a bajnok lenni.

A Toyota és a Hyundai a Kuopio Rally-t, az M-Sport Otepää Rally-t használja egy héttel a svéd vb futam elött a felkészülésre.

Sébastien Ogier megnyerte a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt, most pedig bejelentette, hogy Mexikóban is rajthoz áll a Toyota GR Yaris Rally1-gyel.

Mr. Monte immár egyedüli csúcstartó miután új navigátorával Vincent Landais-val immár kilencedszer nyerte meg az évadnyitó klasszikust.

Ogier négyet nyert meg a mai hat szakaszból, így előnye már 36 másodperc, viszont a második és a negyedik helyért is komoly tülekedés kezd kialakulni.

Ogier a verseny toronymagas esélyese, eddig annak megfelelően megy, csütörtökön megnyerte a shakedownt és a két esti gyorsot is, 6 másodperc előnnyel várhatja a péntek reggelt.

További híreink a rally világából