Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

A rali-világbajnokság legfrissebb hírei

Takamoto Katsuta 2020-ban nyolc vb. futamon is beülhet majd a TGR Toyota Yaris WRC-jébe. A hét európai verseny mellett hazájában, Japánban is csatlakozhat majd Sebastien Ogier-hez, Elfyn Evanshez, valamint Kalle Rovanperähoz.

A Skoda Motorsport szerdán Prágában tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentették, hogy kiszállnak a rally világbajnokságból. A cseh márka a jövőben az ügyfélprogramjára akar összpontosítani.

A Hyundai Motorsport és a Toyota Gazoo Racing is bejelentette már a 2020-as csapatösszeállítását, így csupán egyetlen kérdés maradt a jövő évvel kapcsolatban, hogy ki lesz Teemu Suninen csapattársa az M-Sport Ford WRT-nél.

Vége a találgatásoknak: A Toyota Gazoo Racing szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy Sébastien Ogier-vel, Elfyn Evans-szel, valamint Kalle Rovanperäval vág neki a 2020-as idénynek.

Sebastien Ogier az Autosport magazinnak nyilatkozott arról, hogy miért is hagyta ott a Citroen Racinget, annak ellenére, hogy a 2020-as szezonra érvényes szerződése volt a francia alakulattal.

A Citroen Racing hivatalosan is bejelentette, hogy azonnali hatállyal elhagyják a rally világbajnokságot, miután Sebastien Ogier a 2019-es szezon végén távozott a csapattól.

Az Ausztrál Rally szervezői bejelentették, hogy az új-dél-walesi Coffs Harbour közelében tomboló hatalmas tűzvész miatt elmarad a 28. Kennards Hire Rally Australia.

Takamoto Katsuta az idei szezonban két futamon is beülhetett a Toyota Yaris WRC volánja mögé. A TGR első embere, Tommi Mäkinen elképzelhetőnek tartja azt, hogy a japán pilóta 2020-ban akár minden versenyen ott lehet majd a Yaris-szal.

Már a hétvégén, a Spanyol Rally szervizparkjában szárnyra keltek olyan hírek, miszerint Ott Tänak jövőre átigazol a Hyundai-hoz. Az észt pilóta most hivatalosan is megerősítette, hogy 2020-ban csapatot vált.

Thierry Neuville nyerte a 2019-es rally világbajnokság tizenharmadik futamát, a RallyRACC Catalunya - Rally de España-t. Ott Tänak a második helyen ért célba, amivel megszerezte pályafutása első világbajnoki címét.

A Citroen Racing bejelentette, hogy Mads Ostberget is rajthoz állítják Ausztráliában, amennyiben Sebastien Ogier a Spanyol Rallyn életben tudja tartani a bajnoki reményeit.

Dani Sordo szerződést hosszabbított a Hyundai Motorsporttal. A spanyol pilóta 2014-ben csatlakozott az alzenaui alakulathoz, és most újabb egyéves megállapodást írt alá a Hyundai-jal.

További híreink a rally világából