Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

A rali-világbajnokság legfrissebb hírei

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sébastien Loeb az Acropolis Rallyn ismét rajthoz áll a WRC-ben az M-Sport Ford Puma Rally1-esével.

Kalle Rovanperä megszerezte idei ötödik futamgyőzelmét a Toyota GR Yaris Rally1-gyel. A TGR fiatal finn pilótája több mint 1 percet adott csapattársának, Elfyn Evans-nek az Észt Rallyn.

A rally világbajnokság észtországi futamára az M-Sport módosításokat hajtott végre a Ford Fiesta Rally2-esén, amellyel a finn Jari Huttunen – Mikko Lukka páros fog majd szerepelni.

Jari Huttunen 2021 végén csatlakozott az M-Sport-hoz, és azóta három dobogós helyezést szerzett a WRC2-ben. A 28 esztendős pilóta most szintet lép, és a Finn Rallyn (augusztus 4-7.) a csapat Puma Rally1-esével fog versenyezni.

A Hyundai Motorsport és a Shell további hároméves megállapodást kötött, így az alzenaui alakulat a jövőben is Hyundai Shell Mobis World Rally Team néven fog szerepelni a WRC-ben.

A Škoda Motorsport bemutatta a legújabb WRC2-es fegyverét, a Fabia RS Rally2-t.

Rovanperä előnye nőtt, a hátralevő versenyek száma eggyel csökkent, Rovanperä lesz a bajnok, nincs itt semmi látnivaló. Reményre az adhat okot, hogy 3 murvás futam következik, és Rovanperä nagy valószínűséggel mind a hármat az élről kezdheti.

Sébastien Loeb bejelentette, hogy rajthoz áll a Szafari Rallyn (június 23-26.) az M-Sport Ford Puma Rally1-esével. Sébastien Ogier szintén ott lesz Kenyában a TGR Yaris Rally1-esével.

Horvátország után is azt írtuk, hogy nagyon úgy néz ki, hogy ez Rovanperä éve lesz, akkor egy újabb győzelem után mit mondjunk? A portugál verseny előtt 29 pontos előnnyel állt a fiatal finn, ez most már 46 pontos.

A JWRC 2021-es bajnoka, Sami Pajari a Szardínia Rallyn (június 2-5.) bemutatkozik a WRC2-ben. A 20 esztendős finn pilóta a Toksport WRT Škoda Fabia Rally2 evo-ját fogja vezetni az olaszországi viadalon.

Kalle. De komolyan, ki más?... A tavalyihoz hasonló izgalmakat hozott a horvát verseny végjátéka, pedig a pénteki nap után nem erre számítottunk. Az eső és Tänak bátor, úgy sincs vesztenivalóm gumiválasztása mégis szolgáltatott nem is kevés izgalmat a végére.

Elkeserítően kevés magyar induló volt a szomszédban rendezett vb futamon, de mindkettő párosunk kategóriagyőzelmet aratott. Bútor Róbert és Tagai Róbert az RC4 kategiáriát nyerték meg egy Peugeot 208 Rally4-ben, míg László Zoltán és Kürti Tamás a WRC3 Open kategória első helyét hozták el a horvát fővárosból.

További híreink a rally világából