Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikkelsen megerősítette, hogy 2024-ben visszatér a Hyundai Motorsporthoz. A norvég pilóta Esapekka Lappival és Dani Sordoval osztozik majd a csapat harmadik autóján a WRC következő szezonjában.

A háromszoros futamgyőztes pilóta 2017 és 2019 között már versenyzett az alzenaui alakulat színeiben, az elmúlt években pedig a WRC2-ben indult, ahol 2021-ben és 2023-ban is bajnok tudott lenni a Škodával.

„Izgalmas látni, hogy Andreas visszatér a csapatunkba, hiszen az elmúlt években már bizonyított, és rengeteg tapasztalatot szerzett, ami a WRC-ben és a Rally2-ben egyaránt hasznunkra fog válni.” -kezdte Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatvezetője. „Thierry Neuvillenek, Ott Tänaknak, Andreas Mikkelsennek, Esapekka Lappinak és Dani Sordonak köszönhetően lehetőségünk lesz minden versenyen a legjobb csapatunkkal rajthoz állni.”

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a Hyundai Motorsporttal visszatérhetek a rally legmagasabb szintjére. 2019 óta keményen dolgoztunk azért, hogy ismét a sportág élvonalában versenyezzünk, és nagyon örülök, hogy ezt a Hyundaijal valósíthatjuk meg. Hatalmas lehetőség áll előttünk, és ebből szeretnénk is a lehető legtöbbet kihozni.” -mondta Andreas Mikkelsen.

Míg Mikkelsen, Sordo és Lappi felváltva vezetik majd a Hyundai Motorsport harmadik i20 N Rally1-esét, addig Thierry Neuville és Ott Tänak teljes szezont fognak menni 2024-ben.

Fotók: wrc.com

További híreink a rally világából