Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a terep-rallye világából

Nasser Al-Attiyah hatalmas előnnyel nyerte meg a 2020-as tereprally világkupa katari fordulóját. A Szalay Balázs – Bunkoczi László páros a nyolcadik helyen teljesítette a távot az Opel Grandland X-szel.

Jakub Przygonski az elmúlt években MINI-vel szerepelt a tereprally világkupában, illetve a Dakar Rallyn, most azonban bejelentette, hogy a folytatásban Toyota Hilux-szal fog versenyezni.

Vladimir Vasilyev nyerte a tereprally világkupa idei első állomását, a Baja Russia – Northern Forest 2020-at. Az orosz pilóta mögött Andrey Novikov lett a második, míg a harmadik helyen Denis Krotov ért célba.

Vasárnap ért véget a 2020-as Africa Eco Race, ahol remekül szerepeltek a magyar versenyzők. A Kovács Miklós – Czeglédi Péter – Ács László alakulat megnyerte a kamionosok kategóriáját, míg Fazekas Károlyék a második helyen végeztek.

Carlos Sainz 2010 és 2018 után ismét győzni tudott a Dakar Rallyn. A spanyol pilóta mögött Nasser Al-Attiyah lett a második, míg Stéphane Peterhansel a harmadik helyen zárta a maratoni versenyt.

Mr. Dakar, vagyis Stéphane Peterhansel nyerte a Dakar Rally tizenegyedik szakaszát. Az X-raid francia versenyzője mögött Nasser Al-Attiyah lett a második, míg a harmadik helyet Carlos Sainz szerezte meg.

A Dakar Rally tizedik, Haradh – Shubaytah közötti szakasza eredetileg 534 kilométeres lett volna, azonban a szervezők az erős szél miatt lerövidítették a távot. Carlos Sainz idei negyedik részsikerét könyvelhette el, míg az őt üldöző Nasser Al-Attiyah eltévedt és közel 18 percet veszített.

Stéphane Peterhansel nyerte a Dakar Rally kilencedik, Wadi Al Dawasir – Haradh közötti szakaszát. Nasser Al-Attiyah 24 másodpercre csökkentette a hátrányát Carlos Sainz-cal szemben, miután a spanyol egy defekt miatt 5 percet veszített.

Kisebb meglepetésre a francia Mathieu Serradori diadalmaskodott a Dakar Rally 8. szakaszán. Fernando Alonso a második lett a Toyotával, míg Carlos Sainz és Nasser Al-Attiyah is a Top 10-en kívül végzett.

Sajnos egy tragikus baleset árnyékolta be a 2020-as Dakar Rally hetedik szakaszát. A portugál Paulo Gonçalves a táv 276. kilométerénél bukott, és hiába ért 8 perc alatt a helyszínre a segítség, nem tudták megmenteni a motoros életét.

A MINI JCW Buggyval versenyző Stéphane Peterhansel idei második szakaszgyőzelmét könyvelhette el a Ha’il – Riyadh között távon. A francia pilóta mögött csapattársa, Carlos Sainz ért be másodikként, míg a harmadik időt Nasser Al-Attiyah autózta a Toyota Hilux-szal.

Carlos Sainz második szakaszgyőzelmét szerezte a Dakar Rally ötödik, Al-’Ula – Ha’il közötti szakaszán. A spanyol az első olyan versenyző, aki duplázni tudott az idei Dakaron.

Legfrissebb cikkek