Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a terep-rallye világából

A Toyota Gazoo Racing bejelentette, hogy négy új Hiluxot indít a 2021-es Dakar Rallyn, amely január 3-án rajtol el a szaúd-arábiai Jeddahból.

Az X-raid bejelentette, hogy 2021-ben is Carlos Sainz-cal és Stéphane Peterhansellel indulnak a Dakar Rallyn. A két legendás versenyző jövőre is a MINI JCW Buggy-val vág neki a szaúd-arábiai viadalnak.

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sebastien Loeb megerősítette, hogy januárban visszatér a Dakar Rallyra a Prodrive által működtetett Bahrain Raid Xtreme Team színeiben.

Az ASO bejelentette, hogy 2021-ben is Szaúd-Arábiában zajlik majd a Dakar Rally, de teljesen új útvonalat jelölnek majd ki a szervezők.

Június első szombatján, Pápocon rendezték a Tereprally Iskola és edzés a Bioextrával eseményt, ahonnan ismét fülig érő szájjal távozott mindenki. Június első szombatján, Pápocon rendezték a Tereprally Iskola és edzés a Bioextrával eseményt, ahonnan ismét fülig érő szájjal távozott mindenki.

Carlos Sainz 2021 januárjában visszatérne Szaúd-Arábiába azzal a céllal, hogy megvédje a 2020-as Dakar-győzelmét.

Május harmadik hétvégéjén Pápoc települése adott otthont a Tereprally Iskola és edzés a BIOEXTRÁVAL elnevezésű eseménynek, ahová – két hónapnyi bezártság után – nagyon szép számú mezőny gyűlt össze.

Nasser Al-Attiyah hatalmas előnnyel nyerte meg a 2020-as tereprally világkupa katari fordulóját. A Szalay Balázs – Bunkoczi László páros a nyolcadik helyen teljesítette a távot az Opel Grandland X-szel.

Jakub Przygonski az elmúlt években MINI-vel szerepelt a tereprally világkupában, illetve a Dakar Rallyn, most azonban bejelentette, hogy a folytatásban Toyota Hilux-szal fog versenyezni.

Vladimir Vasilyev nyerte a tereprally világkupa idei első állomását, a Baja Russia – Northern Forest 2020-at. Az orosz pilóta mögött Andrey Novikov lett a második, míg a harmadik helyen Denis Krotov ért célba.

Vasárnap ért véget a 2020-as Africa Eco Race, ahol remekül szerepeltek a magyar versenyzők. A Kovács Miklós – Czeglédi Péter – Ács László alakulat megnyerte a kamionosok kategóriáját, míg Fazekas Károlyék a második helyen végeztek.

Carlos Sainz 2010 és 2018 után ismét győzni tudott a Dakar Rallyn. A spanyol pilóta mögött Nasser Al-Attiyah lett a második, míg Stéphane Peterhansel a harmadik helyen zárta a maratoni versenyt.

Legfrissebb cikkek