Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a terep-rallye világából

A Ford Performance bejelentette, hogy az M-Sport-tal és a Neil Woolridge Motorsporttal közösen fog szerepelni a 2024-es Dakar Rallyn.

A Toyota Gazoo Racing katari-francia párosa, Nasser Al-Attiyah és Mathieu Baumel nyerte a 45. Dakar Rallyt. Nasser ötödik alkalommal diadalmaskodott, így ő lett a Dakar történetének második legsikeresebb pilótája.

Stéphane Peterhansel nyerte a tereprally-világbajnokság második fordulóját, az Abu Dhabi Desert Challenge-et.

A Toyota Gazoo Racing katari pilótája, Nasser Al-Attiyah 2011, 2015 és 2019 után idén ismét felülhetett a Dakar Rally trónjára. Nasser ezzel a sikerrel beérte az örökranglistán Ari Vatanent, aki szintén négy alkalommal tudott diadalmaskodni autóval a világ leghíresebb tereprally viadalán.

Nasser Al-Attiyah egyre közelebb kerül negyedik Dakar-sikeréhez. A Toyota Gazoo Racing katari pilótája több mint fél órás előnnyel vezeti a versenyt az őt üldöző Sébastien Loeb előtt.

Nasser Al-Attiyah közel 1 órás előnnyel várhatja a pihenőnapot a Dakar Rallyn. A Toyota Gazoo Racing katari pilótáját Yazeed Al Rajhi, valamint Sébastien Loeb követi az összetettben.

Három szakaszt követően Nasser Al-Attiyah áll az élen a 2022-es Dakar Rallyn. A katari pilóta hatalmas előnnyel vezet Sébastien Loeb előtt, azonban felfüggesztett kizárást kapott.

Laia Sanz az elmúlt években motorral indult a Dakar Rallyn, azonban jövőre négy kerékre vált, és egy MINI All4 Racing-gel vág majd neki a világ leghíresebb tereprally viadalának.

A Toyota Gazoo Racing bemutatta a GR DKR Hilux T1+ versenyautóját, amellyel majd részt vesznek a 2022-es Dakar Rallyn, valamint a jövőre induló tereprally világbajnokságon (FIA World Rally-Raid Championship).

A Nasser Al-Attiyah - Mathieu Baumel páros nyerte a tereprally világkupa (FIA World Cup for Cross-Country Rallies) emírségekbeli futamát, az Abu Dhabi Desert Challenge-et.

A MINI John Cooper Works Rally-val versenyző Krzysztof Hołowczyc nyerte a tereprally világkupa (FIA World Cup Cross-Country Bajas) idei utolsó fordulóját, a portugáliai Baja Portalegre 500-at. Ez volt a lengyel pilóta idei harmadik sikere a bajnokságban, és ezzel ő lett az Európa-kupa győztese.

Nasser Al-Attiyah nyerte az FIA Tereprally Világkupa (World Cup for Cross Country Rallies) idei negyedik állomását, a Rallye du Maroc-ot. A katari pilóta hatodik alkalommal (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2021) tudott diadalmaskodni Marokkóban.

Legfrissebb cikkek