Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Laia Sanz az elmúlt években motorral indult a Dakar Rallyn, azonban jövőre négy kerékre vált, és egy MINI All4 Racing-gel vág majd neki a világ leghíresebb tereprally viadalának.

A 35 esztendős spanyol versenyző hölgy a Primax X-raid csapatában fog debütálni a Dakaron az autós kategóriában. Sanz a  Rally Andalucia-on már kipróbálta, hogy milyen is a MINI-t vezetni, és a hazai közönsége előtt a nyolcadik helyen ért célba. Az elektromos versenysorozatban, az Extreme E-ben szintén láthatjuk versenyezni Carlos Sainz csapattársaként, de korábban belekóstolt a pályaversenyzésbe is - 2014-ben és 2015-ben a  SEAT León Eurocup-ban indult.

Sanz 2011 óta az összes Dakaron ott volt, és mindig célba ért. Legjobb eredményét 2015-ben érte el, amikor a kilencedik helyen gurult át a célvonalon. Emellett 13-szoros női tirál világbajnok és 10-szeres Európa-bajnok, valamint hétszer nyerte meg az enduró-világbajnokságot; hat győzelmet aratott a FIM Trial des Nations-ben.
Sanznak az olasz Maurizio Gerini diktálja majd az itinert, akinek szintén ez lesz az első Dakarja, amin nem motorral, hanem autóval fog szerepelni.

Fotó: X-raid

Legfrissebb cikkek