Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Stéphane Peterhansel nyerte a tereprally-világbajnokság második fordulóját, az Abu Dhabi Desert Challenge-et.

A sorozat első állomásán, a januári Dakar Rallyn az Audi négy szakaszsikert is elkönyvelhetett, most pedig az ingolstadti alakulat az RS Q e-tron első győzelmét ünnepelhette Abu Dhabiban. Stéphane Peterhansel és Edouard Boulanger közel fél órás előnnyel ért célba az elektromos Audival, a második helyezett Martin Prokop – Viktor Chytka páros előtt. A dobogó legalsó fokára a Jakub Przygonski - Timo Gottschalk kettős állhatott fel a MINI John Cooper Works Buggyval.
’Mr. Dakar’ csupán egy szakaszsikert könyvelhetett el, de ez is elegendő volt neki ahhoz, hogy megnyerje a sivatagi viadalt. A francia pilótának ez volt a hetedik győzelme Abu Dhabiban, ezzel megelőzte az örökranglistán honfitársát, Jean-Louis Schlessert.
Nasser Al-Attiyah győzelmi reményei már rögtön a második napon elszálltak, amikor egy ugratás során megsérült a Toyota Hilux jobb első felfüggesztése, ami miatt több mint 20 órás hátrányba került. A katari a folytatásban négy szakaszt is megnyert, és végül az ötödik pozícióban zárta az ADDC-t.
Sébastien Loeb szintén technika gondokkal küzdött. A francia pilóta autójában eltört a kardántengely, de így is megszerezte a negyedik helyet a Bahrain Raid Xtreme Hunter T1-esével, a bajnoki tabellán pedig az élre ugrott.

220310 addc n2
„Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő ritmust a dűnék között.” -kezdte Peterhansel. „Jó volt a tempónk, és nem vállaltunk túl sok kockázatot. Az Audi RS Q e-tron-t remek volt vezetni, és tökéletesen működött ebben a forróságban is. Boldog vagyok, hogy hetedik alkalommal is meg tudtam nyerni az Abu Dhabi Desert Challenge-et.”

A motorosok között Sam Sunderland diadalmaskodott a KTM 450 Rally Factory Replica nyergében, míg a quadosok mezőnyében Abdulaziz Ahli bizonyult a legjobbnak. A Proto T3 kategóriát a South Racing Can-Am színeiben induló Francisco Lopez Contardo – Paolo Ceci duó zárta az élen, a Red Bull Off Road Jr Team párosa, Cristina Gutierrez és François Cazalet előtt. A versenyen egyetlen kamionos alakulat, a Kees Koolen – Wouter De Graaff – Gijsbert van Uden trió ért célba.

Az Abu Dhabi Desert Challenge végeredménye:
1. Stéphane Peterhansel - Edouard Boulanger (Team Audi Sport)   17:43:07
2. Martin Prokop – Viktor Chytka (Benzina ORLEN Team)   +00:29:49
3. Jakub Przygonski – Timo Gottschalk (X-raid MINI JCW Team)   +01:28:53
4. Sébastien Loeb – Fabian Lurquin (Bahrain Raid Xtreme)   +01:52:11
5. Nasser Al-Attiyah – Mathieu Baumel (Toyota Gazoo Racing)   +19:44:13
6. Yazeed Al Rajhi – Dirk von Zitzewitz (Overdrive Racing)   +20:11:21
7. Mathieu Serradori – Loic Minaudier (SRT)   +21:26:38
8. Sebastian Halpern – Bernardo Graue (Overdrive Racing)   +22:51:48
9. Yahya Al Helei – Khalid Alkendi (Yahya AL HELEI)   +51:14:49

Az FIA Tereprally-Világbajnokság április végén Kazahsztánban folytatódik.

Fotók: Audi Sport

Legfrissebb cikkek