Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a Rally Európa Bajnokság versenyeiről

Nasser Al-Attiyah nyerte a 2019-es rally Európa-bajnokság hetedik futamát, a Ciprus Rallyt. A katari pilóta hatodik alkalommal állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára Cipruson, és ezzel a sikerével ismét elhódította az FIA MERC bajnoki címet.

Szeptember utolsó hétvégéjén rendezik meg a 2019-es rally Európa-bajnokság hetedik futamát, a Ciprus Rallyt, ahol Mikko Hirvonen is rajthoz áll egy Ford Fiesta R5-tel.

A bajnoki címvédő Alexey Lukyanuk idei első győzelmét aratta Lengyelországban, a 76. PZM Rajd Polski-n. A Mol Racing Team párosa, Herczig Norbert és Ferencz Ramón a nyolcadik helyen ért célba a sorozat idei negyedik versenyén.

Oliver Solberg győzelmével ért véget a rally Európa-bajnokság lettországi versenye, a Rally Liepāja. Herczigék a 14.-, Érdiék a 15.-, Klauszék pedig a 28. helyen teljesítették a murvás viadalt.

Ezen a hétvégén rendezték meg a rally Európa-bajnokság idei második futamát, a 43. Rally Islas Canarias-t. Pepe López győzelemre vitte a Citroen C3 R5-öt, miután Alexey Lukyanuk hibázott, és feladni kényszerült a futamot.

Május 2-4. között rendezik meg a 2019-es rally Európa-bajnokság második fordulóját, a 43. Rally Islas Canarias-t. Az aszfaltos futamon Herczig Norbert mellett Ifj. Érdi Tibor és Klausz Kristóf is rajthoz áll.

A lengyel Łukasz Habaj – Daniel Dymurski páros nyerte a 2019-es rally Európa-bajnokság nyitófutamát, az 54. Azores Rallye-t. Herczig Norberték számára technikai hiba miatt idő előtt ért véget a viadal.

Megjelent a 2019-es rally Európa-bajnokság nyitófutamának, az 54. Azores Rallye-nak a nevezési listája. Az indulók között ott van a Herczig Norbert – Ferencz Ramón páros is.

Alexey Lukyanuk az elmúlt években a cseh H-racing team Ford Fiesta R5-össével versenyzett az FIA ERC-ben. 2018-ban ezzel a csapattal és ezzel az autóval sikerült megnyernie a bajnokságot is. Az orosz pilóta most bejelentette, hogy az idei évben már a Saintéloc Racing Citroen C3 R5-ösével áll majd rajthoz.

Az osztrák BRR (Baumschlager Rallye & Racing GmbH) vehette át az első Volkswagen Polo GTI R5-öt. Raimund Baumschlagerék a rally Európa-bajnokságban fognak szerepelni az új autóval.

Jan Kopecký nyerte a rally Európa-bajnokság idei hatodik futamát, a Barum Rallyt. Az Ifj. Érdi Tibor – Papp György kettős ismét győzni tudott az ERC 2-ben, és ezzel megvédték bajnoki címüket.

Elérhető a rally Európa-bajnokság idei hatodik futamának, a Barum Rallynak a nevezési listája. Több magyar páros is rajthoz áll a Zlín környéki versenyen.

További nemzetközi rally hírek