Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Hírek a Rally Európa Bajnokság versenyeiről

Efrén Llarena és Sara Fernández lett az FIA ERC idei bajnokpárosa, miután Simone Tempestini visszalépett a Barum Rallytól.

Spanyolország nem csak a rally világbajnokság mezőnyét látja vendégül ősszel, hanem a 2022-es rally Európa-bajnokság utolsó fordulójának is otthont ad majd.

A Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző Nil Solans idei második győzelmét szerezte a Kanári-szigeteken. Mind a négy rajthoz álló magyar páros célban ért az aszfaltos ERC futamon.

A Fafe Rallyval elstartolt a rally Európa-bajnokság 2022-es idénye. A portugál viadalon két magyar egységnek is szurkolhattunk, Herczig Norbertnek és Bacigál Igornak, valamint Csomós Miklósnak és Nagy Attilának.

Elérhető a rally Európa-bajnokság idei hetedik fordulójának, a Rally Hungary-nek a nevezési listája.

A Hyundai Motorsport spanyol pilótája, Dani Sordo is elindul a rally Európa-bajnokság magyarországi futamán, a III. Rally Hungary-n.

Andreas Mikkelsen fontos lépést tett a 2021-es rally Európa-bajnoki cím felé azzal, hogy megnyerte a portugáliai Rally de Fafe-t.

Andreas Mikkelsen nyerte a rally Európa-bajnokság idei ötödik futamát, az 55. Azores Rallye-t. A bajnoki címvédő Alexey Lukyanuk nem ért célba, ahogy Herczig Norbert sem tudta befejezni az azori-szigeteki viadalt.

Ezen a hétvégén rendezték meg a 2021-es rally Európa-bajnokság második fordulóját a Rally Liepājat. A lettországi viadalon Nikolay Gryazin nyert a Volkswagen Polo GTi R5-tel, megelőzve Craig Breent és Alexey Lukyanukot.

Rengeteg izgalmat és fordulatot tartogatott a 2021-es rally Európa-bajnokság szezonnyitó futama, a 77. Orlen Rajd Polski. Alexey Lukyanuk 2019 után ismét nyerni tudott Lengyelországban.

Alexey Lukyanuk bejelentette, hogy 2021-ben is a Saintéloc Junior Team Citroen C3 Rally2-esével fog versenyezni a rally Európa-bajnokság futamain.

A Skoda Magyarország bejelentette, hogy a Herczig Norbert – Ferencz Ramón páros 2021-ben egy Skoda Fabia Rally2 evo-val fog szerepelni az ERC-ben.

További nemzetközi rally hírek