Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Østberg idén a Tagai Racing Technology által felkészített és az MRF Tyres révén támogatott Citroën C3 Rally2-vel indul a rally Európa-bajnokságban.

A norvég pilóta izgatottan várja első teljes ERC szezonját, melyet az MRF Tyres Dealer Team színeiben fog teljesíteni, és természetesen szeretné elhódítani a bajnoki trófeát. Az itinert ebben az évben is a svéd Patrik Barth diktálja majd neki.

Mads két évvel ezelőtt a Rally Hungary-n győzni tudott, és reméli, hogy 2023-ban újabb sikereket ér majd el a sorozatban.

„A Citroën egy olyan autó, amelyet már nagyon jól ismerek, viszont az MRF Tyres-szel való partnerségem újdonság lesz, amelyet nagyon érdekesnek találok.” -mondta a 2022-es magyar bajnok az FIAERC.com-nak. „Nagyon motiváló számomra az, hogy egy ilyen motivált márkával versenyezhetek, mivel jól akarnak teljesíteni, és remélem, hogy együtt sok jó eredményt érhetünk majd el. Nagyon boldog vagyok, hogy az ERC-ben indulhatok, és természetesen szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Tavaly egyetlen nemzetközi bajnokságban sem szerepeltem, ezért már nagyon várom, és rendkívül motiváltnak érzem magam.”
230227 ostberg n2
Az MRF Tyres csapat képviselője, Vivek Ponnusamy elárulta, hogy izgatottan várják a közös munkát a világbajnoki futamgyőztes pilótával: „Az, hogy Mads csatlakozott az MRF Tyres Dealer Teamhez, hatalmas megtiszteltetés számunkra, és nagyon örülünk, hogy a csapatunk tagja lesz a 2023-as szezonban. A rallyban elért eredményei magukért beszélnek, és nincs kétségünk afelől, hogy nagyon erős lesz a versenyeken. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele az ERC 2023-as idényében.”    

Fotó: FIAERC

További nemzetközi rally hírek