Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Spanyolország nem csak a rally világbajnokság mezőnyét látja vendégül ősszel, hanem a 2022-es rally Európa-bajnokság utolsó fordulójának is otthont ad majd.

A RallyRACC Catalunya-Costa Daurada október 20-22. között kerül megrendezésre. A Salou központú viadal idén nem csak a WRC, hanem az ERC naptárába is bekerült. A kétnapos eseményen tizennégy gyorsasági szakasz vár majd a versenyzőkre, ami 240,60 kilométernyi távot jelent, így ez lesz a szezon leghosszabb ERC-futama.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Spanyolországan lesz az idei bajnokság utolsó fordulója.” -kezdte Iain Campbell ,az FIA Rally Európa-bajnokság menedzsere. „Az ERC elkötelezett a fiatal tehetségek fejlesztése és népszerűsítése mellett. Sok pilóta célja, hogy eljusson a WRC-be, és Spanyolországban lehetőségük lesz majd bizonyítani. A verseny szervezői, valamint a RACC pontosan tudják, hogy mi kell egy sikeres rally lebonyolításához.”

Josep Mateu, a RACC elnöke a következőket mondta: „Ennek a versenynek minden eddiginél nagyobb hatása lesz. Tökéletes csemege lesz a szurkolók számára, hiszen a világ két legnagyobb rallybajnokságának is a szemtanúi lehetnek majd. Örömmel üdvözöljük az ERC-t októberben Salouban, ezen a legendás versenyen.”

A bajnokságot a spanyol Efrén Llarena jelenleg toronymagasan vezeti, így könnyen elképzelhető, hogy a hazai futamán ünnepelheti majd meg a bajnoki címet.

Az ERC állása hat forduló után:
1. E.Llarena   137 pont
2. S.Tempestini   79
3. N.Solans   70
4. J.Pardo   69
5. A.Battistolli   57

11. Herczig Norbert   34

Fotó: fiaerc.com

További nemzetközi rally hírek