Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Komoly mezőny fog szerepelni a rally Európa-bajnokság 2023-as szezonjában. Az új-zélandi Hayden Paddon is bejelentette, hogy harcba száll a bajnoki címért egy Hyundai i20 N Rally2-vel.

Nem lesz könnyű dolga Efrén Llarena-nak, ha meg akarja védeni az bajnoki trófeáját. Idén olyan versenyzők indulnak a sorozatban, mint például Mads  Østberg, Pontus Tidemand, Tom Kristensson vagy Hayden Paddon.
Paddon teljes szezont fog menni a rally Eb-n a BRC Racing Teammel színeiben, és szeretné megnyerni a bajnokságot. Ha ez sikerül neki, akkor ő lenne a sorozat történetének első nem európai bajnoka. Az itinert továbbra is a rutinos John Kennard diktálja majd neki.

„Úgy döntöttünk, hogy idén az ERC-re összpontosítunk.” -kezdte a 35 esztendős pilóta. „Elsősorban a kedvezőbb költségvetés miatt döntöttünk így, miközben egy top FIA-bajnokságban versenyezhetünk. A másik ok, ami az ERC mellett szólt, hogy számomra vonzóbb az abszolút sikerekért küzdeni, mint a kategóriagyőzelemért. A rally Európa-bajnokság nagyon élvezetes kihívásnak tűnik, ráadásul egy olyan nagyra becsült európai csapattal dolgozhatunk itt együtt, mint a BRC Racing Team.”
230228 paddon n2
„Megtiszteltetés számunkra, hogy Haydennel és a Hyundai Új-Zélanddal vághatunk bele ebbe a projektbe.” -árulta el Gabriele Rizzio, a BRC Racing Team csapatfőnöke. „Ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy bővítsük a kapcsolatainkat a Hyundai Motorsporttal. Csapatunk már nagyon várja az első versenyt, a  Rally Serras de Fafe-t.”

Paddon az ERC mellett az új-zélandi rallybajnokság több fordulójában is rajthoz áll majd egy Hyundai i20 AP4+-szal, valamint a Hyundai Kona EV rallyautóval is láthatjuk majd versenyezni.

Fotó: @haydenpaddonwrc

További nemzetközi rally hírek