Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Efrén Llarena és Sara Fernández lett az FIA ERC idei bajnokpárosa, miután Simone Tempestini visszalépett a Barum Rallytól.

A Team MRF Tyres spanyol pilótája 58 pontos előnnyel várta a Barum Rallyt, ahol Llaren és Simone Tempestini küzdhetett volna meg a bajnoki címért. A román-olasz versenyző visszalépését követően Llaren behozhatatlan előnyre tett szert, így már bajnokként állhat majd rajthoz a hétvégén Csehországban.

Llaren tavaly a második helyen végzett a bajnokságban Andreas Mikkelsen mögött, és Antonio Zanini 1980-as sikere óta ő az első spanyol Európa-bajnok. Sara Fernández megvédte a bajnoki címét, mivel tavaly is ő lett a legsikeresebb mitfárer, miután Mikkelsen három navigátorral (Ola  Fløene, Jonas Andersson, Elliott Edmondson) teljesítette a szezont.

„Nem találom a szavakat.” -kezdte Llarena. „Ez egy álom - egy álom, ami négy évvel ezelőtt kezdődött el, amikor a Rally Team Spain színeiben kezdtünk el versenyezni az ERC-ben. Megnyertük az ERC3-at, az ERC3 Juniort, és most sikerült az abszolútban is az élen végeznünk. Ez egyszerűen fantasztikus!”
220823 llarena n2
„Ez egy nagyon fontos év volt az MRF számára is. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, és minden erőnkkel azon voltunk, hogy segítsünk a gumik fejlesztésében. Nagyszerű munkát végzett mindenki: a mérnökök, a csapattagok, és mindenki, aki részt vett benne.” -tette hozzá a 27 esztendős spanyol pilóta.

Az FIA rali Európa-bajnokság menedzsere, Iain Campbell is gratulált az ERC 2022-es bajnokpárosának: „A WRC Prómoter és az FIA ERC nevében szeretnék gratulálni Efrén Llarenanak és Sara Fernándeznek a bajnoki címhez. Az egész szezon során fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Ezenkívül szeretnék gratulálni a Team MRF Tyres-nak, hogy történelmi sikert értek el a bajnokságban.”

Fotó: fiaerc.com

További nemzetközi rally hírek