Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hayden Paddon 2023-ban szeretett volna harcba szállni a WRC2-es bajnoki címért egy Hyundai i20 N Rally2-vel, azonban elképzelhető, hogy a világbajnokság helyett az Európa-bajnokságban láthatjuk majd versenyezni az új-zélandi pilótát.

Paddon idén hatodik alkalommal hódította el hazája bajnoki címét, és az Ázsia-Óceánia Rallybajnokságot (FIA APRC) is az élen zárta. A 2016-os Argentin Rally győztese úgy tervezte, hogy jövőre a WRC2-ben fog szerepelni a Hyundai New Zealand színeiben, azonban a költségvetési hiány miatt meghiúsulhat az elképzelése.

„Nos, még mindig a tervezés fázisában vagyunk.” -kezdte a 35 esztendős pilóta a DirtFish-nek. „Az százszázalék, hogy jövőre Európában fogunk versenyezni. Az igazság az, hogy a WRC2 költségvetése idén több lett, mint amire számítottunk, még így is, hogy csak pár futamon álltunk rajthoz. Ezenkívül van még néhány akadály, amik megnehezítik a csapat dolgát, ezért más lehetőségeket is megvizsgálunk. A lényeg az, hogy folyamatosan rajthoz tudjunk állni Európában, és hogy versenyképesek legyünk. A rally Európa-bajnokság lehet az a sorozat, amely a WRC2 mellett még szóba jöhet. Mérlegeljük mindkét bajnokság előnyeit és hátrányait, és azt, hogy melyik lehet a reális lehetőség számunkra.”

Fotó: FIA ERC

További nemzetközi rally hírek