Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A MINI John Cooper Works Rally-val versenyző Krzysztof Hołowczyc nyerte a tereprally világkupa (FIA World Cup Cross-Country Bajas) idei utolsó fordulóját, a portugáliai Baja Portalegre 500-at. Ez volt a lengyel pilóta idei harmadik sikere a bajnokságban, és ezzel ő lett az Európa-kupa győztese.

A kvalifikációs szakaszon Hołowczyc közel 6 másodperccel autózott jobb időt, mint a Toyotás Yazeed Al-Rajhi. A második gyorson, a 62,55 kilométeres Ponte Sôr - Alter do Chão-n a hazai közönség előtt versenyző Tiago Reis bizonyult a legjobbnak a Toyota Hilux-szal, megelőzve honfitársát, Joao Ramost, valamint Hołowczycot. A harmadik távon, a 146 kilométeres Fronteira – Portalegre-n Hołowczyc közel 3 percet adott a második helyen befutó Lucas Moraesnek, és az összetettben már több mint 3 és fél perccel vezetett Reis előtt. Az utolsó szakaszon, a 198 kilométeres Portalegre - Alter do Chão-n ugyan Reis Holowczyc előtt tudott végezni, azonban a lengyelnek így is maradt több mint 1 perc előnye, így ő nyerte meg a futamot. A dobogó legalsó fokára a Toyota Hilux Overdrive-val induló Lucas Moreas állhatott fel.

„Nagyon elégedett vagyok az idei teljesítményünkkel, mivel háromból három futamgyőzelmet szereztünk. Szeretem a portugáliai futamot a maga különleges és technikás szakaszaival. Az eső megnehezítette a dolgunkat, de boldog vagyok, hogy győzelemmel fejezzük be a szezont.” –árulta el Hołowczyc, aki Magyarország és Lengyelország után Portugáliában is futamgyőzelmet ünnepelhetett, aminek köszönhetően megnyerte az Európa-kupát.

Yazeed Al-Rajhi csak a tizedik lett a Toyota Hilux-szal, azonban ez is elég volt neki ahhoz, hogy megnyertje a bajnokságot. Al-Rajhi legfőbb riválisa, Yasir Seaidan a tizenegyedik helyen ért célba a MINI-vel, ezzel végleg elszálltak a bajnoki reményei.

„Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy én vagyok az első szaúdi, aki megnyerte ezt a bajnokságot.” –kezdte Al-Rajhi. „Nagyon jól indult számunkra a szezon, azonban volt egy balesetünk, ami kicsit megtört minket, de Michael-el (Michale Orr) összekaptuk magunkat, és végül sikerült megszereznünk a bajnoki trófeát.”

A motorosoknál Antonio Maio diadalmaskodott a Yamaha WR450F nyergében, míg a quadosok között Luís Fernandes győzött a szezonzáró viadalon.

A 35. Baja Portalegre 500 végeredménye:
1. Krzysztof Hołowczyc – Lukasz Kurzeja (MINI JCW Rally)   05:09:44.7
2. Tiago Reis – Valter Cardosa (Toyota Hilux)   +1:14.6
3. Lucas Moreas – Kaique Bentivoglio (Toyota Hilux Overdrive)   +7:33.6
4. Miguel Barbosa – Pedro Velosa (Toyota Hilux Overdrive)   +8:37.8
5. Cristian Baumbart – Beco Andreotti (Toyota Hilux)   +8:44.8
6. Marcos Baumgart – Kleber Cincea (Toyota Hilux)   +12:49.9
7. Helder Oliveira – Carlos Mendes (Volkswagen Amarok)   +13:12.5
8. Nuno Matos – Joel Lutas (Fiat Fullback Proto)   +14:12.2
9. Alexandre Ré – Pedro Ré (Can-Am Maverick (T4))   +14:31.6
10. Yazeed Al-Rajhi – Michael Orr (Toyota Hilux Overdrive)   +16:17.7

Fotó: bajaportalegre500

Legfrissebb cikkek