Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nasser Al-Attiyah egyre közelebb kerül negyedik Dakar-sikeréhez. A Toyota Gazoo Racing katari pilótája több mint fél órás előnnyel vezeti a versenyt az őt üldöző Sébastien Loeb előtt.

A Dakar Rally második hete is rengeteg izgalmat a fordulatot tartogatott eddig. A vasárnapi Riyadh - Al Dawadimi közötti 402 kilométeres távon Loeb diadalmaskodott a BRX Hunter volánja mögött, és ezzel 5 percet faragott a lemaradásából. Hétfőn kettős Audi-siker született Mattias Ekström és Stéphane Peterhansel jóvoltából, míg Carlos Sainz a negyedik időt autózta az elektromos Audi RS Q E-Tron-nal. Loeb a harmadik helyen ért célba ezen a távon, azonban a verseny felügyelői vizsgálatot indítottak ellene, miután defektet kapott és rosszul rögzítették vissza a lecserélt kereket a helyére, amit aztán el is hagyott. A francia végül megúszta a büntetést. A kilencedik Wadi Ad Dawasir-i szakaszon hármas Toyota győzelem született. A dél-afrikai Giniel de Villiers elsőként ért célba a Toyota Hilux-szal, megelőzve Henk Lategant és Nasser Al Attiyah-ot. Al-Attiyah 5 perces időbüntetést kapott, miután egy kerékcsere után későn, a már mozgásban lévő autóban csatolták be a biztonsági öveiket. A szerdai táv egy újabb kettős Audi-sikerrel ért véget. Stéphane Peterhansel 2 perccel volt gyorsabb spanyol csapattárásánál, Carlos Sainznál, míg a harmadik helyet Orlando Terranova szerezte meg a BRX Hunterral. Al-Attiyah csak a hetedik lett, de így is több mint fél órás előnye maradt az őt üldözőkkel szemben.

A Dakar Rally állása tíz szakaszt követően:
1. Nasser Al-Attiyah – Matthieu Baumel (Toyota Gazoo Racing)   33:13.37
2. Sébastien Loeb – Fabian Lurquin (Bahrain Raid Xtreme)   +00:32.40
3. Yazeed Al Rajhi – Michael Orr (Overdrive Toyota)   +00:55.48
4. Orlando Terranova – Daniel Oliveras Carreras (Bahrain Raid Xtreme)   +01:29.18
5. Jakub Przygonski – Timo Gottschalk (X-raid MINI JCW Team)   +01:41.02
6. Giniel de Villiers – Dennis Murphy (Toyota Gazoo Racing)   +01:45.42
7. Vladimir Vasilyev – Oleg Uperenko (VRT Team)   +01:49.36
8. Sebastian Halpern – Bernardo Graue (X-raid MINI JCW Team)   +02:13.21
9. Mathieu Serradori – Loic Minaudier (SRT Racing)   +02:30.23
10. Mattias Ekström – Emil Bergkvist (Team Audi Sport)   +02:42.46

220112 dakar n2
A motorosoknál a francia Adrien Van Beveren a tizedik szakaszon átvette a vezetést az összetettben, míg a tavaly győztes Kevin Benavides technikai hiba miatt feladta a futamot. A quadosok mezőnyében szintén egy francia versenyző, Alexandre Giroud áll az élen a Yamaha YFZ700-zal.

Fotó: dakar.com

Legfrissebb cikkek