Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Ford Performance bejelentette, hogy az M-Sport-tal és a Neil Woolridge Motorsporttal közösen fog szerepelni a 2024-es Dakar Rallyn.

A FoMoCo az M-Sport-tal és Neil Woolridge Motorsporttal (NWM) együttműködve egy Ford Ranger T1+ -szal száll harcba a világ leghíresebb tereprally viadalán. A kocsiban egy 3,5 literes EcoBoost V6 erőforrás dolgozik majd, amely körülbelül 400 lóerős lesz. A Ford Ranger-t már gőzerővel tesztelik, és a januári szaúd-arábiai viadal előtt várhatóan rajthoz állnak majd vele néhány tesztversenyen is, mint például a spanyolországi Baja España Aragón-on valamint a marokkói Rally du Maroc-on. A Ford elsődleges célja az lesz januárban, hogy minél több információt és tapasztalatot szerezzenek a Dakarról, amelyeket a 2025-re épülő vadonatúj T1+ -versenyautóhoz fel tudnak majd használni.

„Az a célunk, hogy az egyik legkiválóbb globális tereprally versenyen, a Dakaron is az élre törjünk.” - mondta Mark Rushbrook, a Ford Performance Motorsports globális igazgatója. „Tisztában vagyunk az előttünk álló kihívás nagyságával. Olyan partnerekkel vágunk bele ebbe a projektbe, mint az M-Sport és az NWM, akik kamatoztatni tudják majd a szakértelmüket. Együtt elképesztő dolgokra leszünk képesek az Arab-félsziget homokdűnéi között. Az első Dakarunk a tanulásról fog szólni, hogy 2025-ben még előrébb léphessünk. De mint minden versenyen, itt sem csak a győzelemért indulunk, hanem azért is, hogy minél jobb termékeket tudjunk előállítani az ügyfeleink számára.”

A 2024-es Dakar Rallyt január 5. és 19. között rendezik meg Szaúd-Arábiában.

Fotó: Ford Performance

Legfrissebb cikkek