Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Nasser Al-Attiyah - Mathieu Baumel páros nyerte a tereprally világkupa (FIA World Cup for Cross-Country Rallies) emírségekbeli futamát, az Abu Dhabi Desert Challenge-et.

A Toyota Gazoo Racing SA katari-francia kettőse az öt szakaszból négyet megnyert a Toyota Hilux-szal, és több mint 21 perces előnnyel ért célba a Lucio Alvarez - Armand Monleon Toyotás alakulat előtt. A harmadik helyen a Mini John Cooper Works Buggy-val induló Denis Krotov - Konstantin Zhiltsov orosz duó ért célba. Kuba Przygoński sokáig az összetett második helyén autózott a Mini JCW Buggy-val, azonban szerdán technikai hibák hátráltatták, így meg kellett elégednie a tizennyolcadik pozícióval.
Al-Attiyah legfőbb riválisa, Yazeed Al Rajhi csak a negyedik helyen tudta teljesíteni ADDC-t a Toyota Hilux-szal, így a katari tovább növelte előnyét a bajnokságban.

„Nagyon jó érzés harmadszorra is megnyerni ezt a versenyt.” –kezdte Al-Attiyah. „Nem volt könnyű, de végül sikerült. Egy dolgot megtanulta: ha nyerni akarsz, akkor keményen kell dolgoznod. Mathieu és a csapat is fantasztikus munkát végzett, az autó pedig kiválóan működött végig a versenyen.”

A 30. Abu Dhabi Desert Challenge végeredménye:

1. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Toyota Hilux)   17:45:58.0
2. L.Alvarez – A.Monleon (Toyota Hilux Overdrive)   +21:12.0
3. D.Krotov – K.Zhiltsov (MINI John Cooper Works Buggy)   +1:14:23.0
4. Y.Al Rajhi – M.Orr (Toyota Hilux)   +1:16:42.0
5. S.Halpern – B.Graue (MINI John Cooper Works Buggy)   +1:42:34.0
6. A.Jones – G.Gugelmin (Can-Am Maverick (T4))   +1:43:26.0
7. M.Goczal – L.Laskawiec (Can-Am Maverick (T4))   +1:55:04.0
8. A.Domzala – M.Marton (Can-Am Maverick (T4))   +1:59:18.0
9. M.Al Helei – A.Dakhan (Can-Am Maverick (T4))   +2:23:20.0
10. S.Alsaif - E.Okhotnikov (Can-Am Maverick (T4))   +2:25:44.0

A 2022-es autók kategóriájában Martin Prokop lett az első az új Ford Raptor RS Cross Country-val, megelőzve a PH-Sport Zephir-rel induló Khalid Al Qassimit, valamint Guillaume de Meviust, aki az Overdrive OT3-mal vágott neki az emírségekbeli sivatagnak.  

A motorosok között Matthias Walkner diadalmaskodott a KTM 450 Rally Factory Replica nyergében, megelőzve Adrien Van Beverent, valamint Joaquim Rodriguest. A quadosok mezőnyében pedig Abdulaziz Ahli győzött a Yamaha YFZ 450 R-rel, a lengyel Rafal Sonik, valamint az argentin Manuel Andujar előtt.

A tereprally világkupa december 6-11. között a Hail International Rally-val folytatódik Szaúd-Arábiában, ahol majd eldől a bajnoki cím sorsa is.

Fotó: @abudhabidesertchallenge

Legfrissebb cikkek