Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Oliver Solberg megerősítette, hogy 2024-ben is a WRC2-ben fog szerepelni egy Skoda Fabia RS Rally2-vel.

A fiatal svéd pilóta idén két futamon, a Svéd Rallyn, valamint a Chile Rallyn is diadalmaskodni tudott a Skodával, azonban a bajnokságot csak a hatodik helyen zárta. Oliver 2024-ben szeretne harcba szállni a bajnoki trófeáért.

„A bajnokság megnyerése lesz a célunk.” – kezdte a 22 esztendős versenyző a wrc.com-nak. „A Skoda sok győzelemmel és bajnoki címmel büszkélkedhet, és ezt szeretném folytatni jövőre. Fantasztikus számomra, hogy egy olyan csapattal köthettem megállapodást, mint a Skoda Motorsport.”

„Őszintén szólva nem hiszem, hogy sok változás lesz az autón a mostani évhez képest, de remélem, hogy tudok majd tesztelni a szezon megkezdése előtt. Az autóban töltött idő mindig hasznos, és jól jön a versenyekre való felkészüléseknél is. Még nem tudom, hány futamon fogok elindulni, de minél több rallyn ott akarok majd lenni.”

Solberg navigátora továbbra is Elliott Edmondson lesz.

Michal Hrabánek a Skoda Motorsport vezetője a következőket mondta: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy folytathatjuk a munkát Oliverrel és Elliottal. Idén megmutatták, hogy milyen tempóra képesek a Fabiával, és biztos vagyok benne, hogy ez 2024-ben is így lesz. A WRC2-ben aratott idei sikerünk jól demonstrálta a Fabia RS Rally2 teljesítményét. Oliverrel jó esélyünk lesz a következő szezonban, hogy folytassuk ezt a győzelmi történetet.” 

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából