Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kalle Rovanperä a múlt hétvégén megnyerte a Portugál Rallyt a Toyota GR Yaris Rally1-gyel, most pedig a Formula Drift Japan idei második fordulóján tudott diadalmaskodni egy Toyota GR Corolla-val.

Remekül sikerült a Toyota Gazoo Racing fiatal finn pilótájának debütálása az FDJ-ben. Az Ebisu Circuit-on megrendezett versenyen Rovanperä egy Toyota GR Corolla driftautóval szerepelt, amelyet ezen a hétvégén próbált ki először. A döntőben Masanori Kohashi volt az ellenfele, aki hibázott, így a 2022-es WRC-bajnok került ki győztesen.

„Ez volt az első alkalom, hogy Japánban indultam drift-versenyen, ami egy új kihívás volt számomra.” -kezdte Rovanperä. „Nagyon élveztem ezt a hétvégét, és a GR Corolla is tökéletesen működött. Köszönettel tartozom az egész csapatnak, akik nagyon jó munkát végeztek, és sokat segítettek.  Sokat versenyzünk Európában, de szívesen visszatérnék Japánba a Formula Driftbe. Nagyon köszönöm, hatalmas élmény volt itt lenni!”

Rovanperä a tervek szerint a Drift Masters Európa-bajnokságon négy futamán is rajthoz áll majd az idén.

Fotó: @KalleRovanperaRacing

Friss nemzetközi rally hírek