Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Malcolm Wilson figyelmeztette a többi csapatot, hogy az M-Sport WRT Ford Fiesta WRC-je tovább fog gyorsulni, köszönhetően a számos fejlesztésnek.

Sebastien Ogier Korzikán megszerezte idei harmadik győzelmét is a Ford Fiesta WRC volánja mögött. Az M-Sport első embere, Malcolm Wilson elárulta, hogy a Ford támogatásának köszönhetően további fejlesztések várhatóak a Fiestán.

„Sokat dolgozunk azon, hogy meglegyenek az autóhoz az újítások. Most már nagyobb segítséget kapunk a Fordtól a fejlesztésekhez, ezért úgy gondolom, hogy ha tartani tudjuk ezt a tempót, akkor tovább javulhatunk.” –árulta el Wilson a wrc.com-nak.

Sebastien Ogier is dicsérte a fejlesztéseket, amiket a Fiestán végeztek el a 2017-es szezon óta. A francia pilóta biztos abban, hogy már az idei szezonban kifizetődik az a sok munka, amit az M-Sport végzett az autón.

180411 fordfiestawrc n2

Malcolm Wilson elismerően nyilatkozott pilótája teljesítményéről, amelyet a múlt hétvégén nyújtott a Korzika Rally aszfaltos szakaszain.

„Pénteken nagyon csodálkoztunk Julien (Ingrassia) és Sebastien teljesítményén, amikor megláttuk, hogy mekkora előnyt szereztek. A következő két napon azonban nem volt könnyű dolgunk, mivel meg kellett őriznünk a vezető helyünket. Mexikóban olyan tempóban autóztak, amit eddig nem gyakran láttam, azonban most ismét sikerült lenyűgözniük a teljesítményükkel.” –tette hozzá a csapatvezető.

Wilson köszönetet mondott Phil Mills-nek is, hogy helyettesítette Daniel Barrittot Elfyn Evans mellett a másik Fiesta WRC-ben.  

A bajnokság állása a Korzika Rally után:

1. Sebastien Ogier   84 pont
2. Thierry Neuville   67
3. Ott Tänak   45
4. Andreas Mikkelsen   41
5. Kris Meeke   36

1. Hyundai Shell Mobis WRT   111 pont
2. M-Sport Ford World Rally Team   107
3. Toyota Gazoo Racing WRT   93
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT   81

A 2018-as rally világbajnokság április 26-29. között az Argentin Rallyval folytatódik.

További híreink a rally világából