Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Robert Kubica is rajthoz áll az olaszországi Rally del Casentino-n a hétvégén. A lengyel pilóta egy Ford Fiesta RS WRC-vel fog szerepelni az A-Style Team színeiben, és első alkalommal próbálhatja ki az új generációs Pirelli abroncsokat.

Kubicának ezúttal nem Maciej Szczepaniek fogja diktálni az itinert, hanem Przemyslaw Mazur.

„Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam Fabio barátomtól (Fabio Butti, az A-Style csapatfőnöke). Ez egy kiváló lehetőség lesz, hogy gyakoroljak aszfalton. Utoljára a Janner Rallyn és a Monte-Carlo Rallyn versenyeztem kemény útburkolaton, ezért ez nagyon hasznos lesz számomra, hogy önbizalmat nyerjek ilyen útfelületen.” –nyilatkozta Kubica.

140710 kubica n2

„Az utolsó pillanatban jött ez a lehetőség, ezért Maciej nem tudta vállalni a szereplést. Helyette Przemyslaw Mazurral fogok menni ezen a hétvégén.” –tette hozzá a lengyel.

A verseny központja a Firenzéhez közeli Bibbiena városa lesz. Péntek este egy szuperspeciállal kezdődik a verseny. Szombaton nyolc szakaszt, köztük egy 37 kilométeres éjszakai gyorsaságit kell abszolválniuk a pilótáknak.

 


 

A futamon egy magyar párosért is szoríthatunk majd. Juhász Csaba és Juhász Zsolt egy Renault Mégane-al állnak rajthoz a július 11. és 12. között megrendezésre kerülő versenyen.

A teljes nevezési lista itt található.

Friss nemzetközi rally hírek