Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikkelsennel a volán mögött fog bemutatkozni versenykörülmények között az új Škoda Fabia RS Rally2.

A Škoda Motorsport hónapokon át tesztelte az új rallyautóját, amelyet először júliusban mutattak be a nyilvánosságnak. A Škoda hazai versenyén, a csehországi Bohemia Rallyn előfutóként szerepelt a Fabia RS Rally2, most pedig első éles bevetésére készül a kis méregzsák. A németországi 25. Int. ADMV Lausitz Rallye-n (november 4-5.) Andreas Mikkelsen és navigátora, Torstein Eriksen a Toksport által felkészített újgenerációs Fabiával fognak rajthoz állni.

Az FIA előírásainak megfelelően a kocsiban egy 1,6 literes turbófeltöltésű négyhengeres benzinmotor dolgozik, amely nagyjából 214 kW (289 LE) teljesítményt nyújt.
221027 skoda fabia rs rally2 n2
A Boxberg központú Lausitz Rallyn tíz murvás gyorsaságit kell majd abszolválniuk a pilótáknak, ami összesen 145,56 kilométernyi versenytávot jelent.

„Ez egy teljesen új verseny lesz számomra.” -kezdte Mikkelsen. „Videókból láttam, hogy ezek eléggé gyors szakaszok. Egyes részeken nagyon mélyek a nyomvonalak, és a második körre ez még durvább lesz. A Lausitz Rally igazi kihívás elé fogja állítani a most debütáló Škoda Fabia RS Rally2-t.”

Fotók: Škoda Motorsport

Friss nemzetközi rally hírek