Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Ford World Rally Team ír pilótája, Craig Breen is rajthoz áll a 69. Rallye Sanremo-n (április 8-10.) egy Ford Fiesta Rally2-vel.

Breen számára nem lesznek idegenek az északnyugat-olaszországi aszfaltos szakaszok, ugyanis korábban már kétszer is tudott nyerni Sanremóban - 2019-ben a Meteco Corse SRL Škoda Fabia R5-ösével, tavaly pedig a Hyundai Motorsport N i20 R5-ösével diadalmaskodott. A 32 esztendős ír pilóta most azzal a céllal áll rajthoz Olaszországban, hogy ráhangolódjon a rally világbajnokság soron következő futamára, a Horvát Rallyra (április 21-24.).

„Nagyon élvezem a sanremó-i versenyt, mivel az elmúlt két alkalommal győzni tudtam itt.” -kezdte Breen. „Nagy rajongója vagyok a rally történelmének, és nyilvánvaló, hogy a Sanremo Rally egy ikonikus esemény. Svédországban versenyeztem utoljára, szóval jó lesz ismét beülni a volán mögé. Olaszország mindig is közel állt a szívemhez, nagyon szeretek itt lenni, így már alig várom a hétvégét.”

Breen 16 ponttal jelenleg hetedik a bajnokságban, miután a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt a harmadik helyen teljesítette, azonban Svédországban technikai hibák hátráltatták.

„Horvátországban szeretnénk javítani, és a győzelemért harcolni. Határozottan megvannak az eszközeink ahhoz, hogy egy jó eredményt érjünk el. Szeretnénk megismételni a Montén elért harmadik helyünket, vagy akár még előrébb is végezni. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy sikeresen zárjuk a Horvát Rallyt.” -tette hozzá az M-Sport pilótája.

69. Rallye Sanremo-n Breen mellett rajthoz áll Mads Østberg is, aki ezúttal a Movisport SRL Citroën C3 Rally2-esét fogja terelgetni.

Fotó: redbull.com

Friss nemzetközi rally hírek