Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb és Daniel Elena a franciaországi Rallye Mont-Blanc Morzine-n fog ismét együtt versenyezni a pilóta saját Peugeot 306 Maxi-jával.

Loeb és Elena útjai márciusban váltak szét, azonban most bejelentették, hogy a szeptember 3-4. között megrendezésre kerülő Rallye Mont-Blanc Morzine-n ismét együtt fognak dolgozni. A legendás páros 23 éven keresztül versenyzett együtt, és ez idő alatt kilenc világbajnoki címet, valamint hetvenkilenc futamgyőzelmet szereztek. Az utóbbi években a Dakar Rallyn szerepeltek, azonban a jövő évi Dakaron már nem Elena, hanem Fabian Lurquin ül majd Loeb mellett a Prodrive Hunter T1+ -ban.

A francia-monacói kettőst utoljára a 2020-as Török Rallyn láthattuk utoljára együtt szerepelni - akkor a harmadik helyen értek célba a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. Loebék most egy Peugeot 306 Maxi-val fognak rajthoz állni a Morzine központú aszfaltos viadalon, ráadásul egy másik francia rallylegenda, François Delecour is csatlakozik hozzájuk.

Delecour számára nem lesz idegen a Peugeot, ugyanis a 90-es években versenyzett már a 306 Maxi-val. Az 58 esztendős francia pilótának Jean-Rudolphe Guigonnet diktálja majd az itinert.

Fotó: @SebLoebOfficiel

Friss nemzetközi rally hírek