Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ken Block több mint 10 év után ismét Subaruval fog versenyezni az amerikai rallybajnokságban. Az első versenye a hétvégi  Olympus Rally lesz a WRX STi-vel.

A Hoonigan Racing Division pilótája az év elején jelentette be, hogy szétválnak útjai a Forddal. Az amerikai most elárulta, hogy az American Rally Association (ARA) idei hat futamán a Vermont SportsCar által épített Subaru WRX STi-vel fog rajthoz állni, az itinert pedig továbbra is Alex Gelsomino diktálja majd neki.
Block az ARA mellett a Kelet Afrika Szafari Classic Rallyn (East Africa Safari Classic Rally) is rajthoz áll majd egy Tuthill Porsche 911-gyel, valamint készül a híres off-road versenyre, a Baja 1000-re is.

„Ez egy kemény év lesz!” –kezdte Block. „Feltüzel az, hogy ismét Subaruval versenyezhetek majd Amerikában. Most, hogy nem vagyok elkötelezve egy márkához sem, lehetőségem lesz kipróbálni egy Tuthill Porschét is Afrikában, és ott lehetek majd a híres Baja 1000-n is egy Trophy Truck-kal – mindkét verseny újdonság lesz számomra.”

210422 ken block n2

Ken Blockot 2005-ben láthattuk először menni Subaruval, és az első két Gymkhana videójában is a japán márka szerepelt. 2005 és 2009 között tizenkét futamgyőzelmet szerzett az Imprezával, és 2007-ben a rally vb-n is egy Impreza STi N12-vel mutatkozott be.

„Jó újra együtt dolgozni a Vermont SportsCar-ral. A Rally in the 100 Acre Wood után egy nappal lehetőségem volt tesztelni a WRX STi-t, ami egyszerűen lenyűgözött. Nem tartom magam esélyesnek az idei bajnoki címre, mivel egy számomra teljesen új autóval fogok indulni, Travis Pastrana pedig megnyerte az első két fordulót. A saját munkánkra akarunk koncentrálni Alex-szel, de természetesen minden tőlünk telhetőt elkövetünk majd, hogy jó eredményeket érjünk el a Subaruval.” –tette hozzá Block, aki a második lett a Rally in the 100 Acre Wood-on egy Skoda Fabia R5+ -szal.



Fotó: Hoonigan Racing

Friss nemzetközi rally hírek