Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ezen a hétvégén rendezték meg a finn rallybajnokság idei első fordulóját, az Arctic Lapland Rallyt.

A Rovaniemi központú viadalon összesen 128 páros állt rajthoz, azonban nézők nem látogathattak ki a pályák szélére, mivel a koronavírus-járvány miatt zártkapus volt az esemény. Juho Hänninen remek tempóban autózott a havas szakaszokon, ugyanis a hét gyorsaságiból hatot megnyert a Toyota Yaris WRC-vel, és végül fölényes győzelmet aratott a lappföldi viadalon. Oliver Solberg ezen a versenyen állt először rajthoz a Hyundai i20 R5-tel, és egy szakaszgyőzelmet is elkönyvelhetett az új autóval. A fiatal pilóta végül a harmadik lett Teemu Asunmaa mögött. A negyedik pozícióban Juha Salo ért célba a Skoda Fabia Rally2 evo-val, megelőzve Emil Lindholmot. A Mercedes-AMG Forma 1-es istálló finn pilótáját, Valtteri Bottas idén is rajthoz állt az Arctic Lapland Rallyn, és a hatodik helyen ért célba a Nolla Motorsport Citroen DS3 WRC-jével.

„Ez a verseny egy jó teszt volt számunkra, ugyanis az új Pirelli gumik mellett néhány új alkatrészt is kipróbáltunk az autón. Nagyon jó volt vezetni a Yaris-t ezeken a havas pályákon, és boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk.” –nyilatkozta Juho Hänninen.

Február 26-28. között a WRC mezőnye is ellátogat Lappföldre, ugyanis Rovaniemi ad majd otthont a rally világbajnokság második futamának, az Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox-nak.

56. Arctic Lapland Rally végeredménye:
1. J.Hänninen – M.Teiskonen (Toyota Yaris WRC)   1:43:27.4
2. T.Asunmaa – M.Salminen (Skoda Fabia Rally2 evo)   +2:29.2
3. O.Solberg – A.Johnston (Hyundai i20 R5)   +2:30.1
4. J.Salo – M.Markkula (Skoda Fabai Rally2 evo)   +2:51.2
5. E.Lindholm – M.Korhonen (Skoda Fabia Rally2 evo)   +3:03.2
6. V.Bottas – T.Rautiainen (Citroen DS3 WRC)   +3:48.3
7. K.Kurkela – R.Hämäläinen (Ford Fiesta WRC)   +4:06.6
8. J.Metsälä – M.Kangas (Skoda Fabia R5)   +6:18.2
9. R.Tahko – M.Soininen (Hyundai i20 R5)   +7:48.3
10. N.Grönholm – A.Linnaketo (Volkswagen Polo GTI R5)   +7:51.3

A finn rallybajnokság február elején az SM O.K. Auto-Ralli-val folytatódik.

Fotó: rallit.fi

Friss nemzetközi rally hírek