Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ugyan a rally világbajnokság folytatására szeptemberig várnunk kell, az M-Sport autóit már júliusban láthatjuk versenyezni Olaszországban. Adrien Fourmaux egy Ford Fiesta R5 MkII-vel áll rajthoz az ERC római futamán, míg ’Pedro’ a Fiesta WRC-vel indul az 1. Rally Stars Roma Capitale-n.

Fourmaux első alkalommal fog részt venni a rally Európa-bajnokság olaszországi állomásán, a Rally di Roma Capitale-n (július 24-26), de szeretne a győzelemért harcolni. A francia pilóta a Monte-Carlo Rallyn már bebizonyította, milyen tempóra képes aszfalton a Fiesta R5 MkII-vel. A WRC szezonnyitó futamán hét szakaszgyőzelmet is be tudott zsebelni a kis méregzsákkal, és végül a második helyet szerezte meg a WRC 2 kategóriában Mads Østberg mögött.

„Már alig várom, hogy ismét beülhessek a Fiesta volánja mögé, és ez a verseny egy remek lehetőség lesz számomra, hogy megmutassam, mire is vagyok képes az autóval.” –kezdte Fourmaux. „Nem ismerem ezeket a szakaszokat, de mindig is szerettem az új kihívásokat. Az év elején jó tempót tudtunk diktálni a Monte-Carlo Rallyn, ezért most is magabiztosnak érzem magam az aszfaltos futam előtt. A célunk a dobogó lesz, de nagyon boldog lennék, ha a győzelemért is harcba tudnánk szállni.”

Massimo ’Pedro’ Pedretti az 1. Rally Stars Roma Capitale-n fog először versenyezni a Ford Fiesta WRC-vel. Az olasz pilótát az M-Sport mérnökei fogják segíteni a futam alatt, hogy a lehető legtökéletesebb beállításokkal versenyezhessen. ’Pedro’ a római viadalt követően a Rally di Alba-n (augusztus 1-2.) is rajthoz áll majd az M-Sport World Rally Car-jával.

„Ez egy csodálatos lehetőség számomra, amire nem is nagyon számítottam.” –árulta el ’Pedro’. „Amikor az M-Sport megkeresett, hogy szeretnék-e versenyezni a Rally di Roma-n, azonnal igent mondtam. Az M-Sport-nak köszönhetően valóra válik az egyik álmom, és ezért örökké hálás lesznek nekik. 100%-ban elkötelezett vagyok, és a lehető legtöbbet ki akarom majd hozni ebből a lehetőségből.”  

200707 m sport n2

Az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson a következőket mondta: „Ez egy nehéz időszak volt számunkra, ezért jó, hogy ismét rendeznek rallykat Európában. A Rally di Roma lesz az első nemzetközi verseny a kényszerszünet után, és tökéletes alkalmat jelent majd számunkra, hogy megmutassuk az autóinkban rejlő potenciált. Úgy gondolom, hogy nem csak mi, de minden szurkoló nagyon várja már, hogy visszatérjünk a gyorsasági szakaszokra.”

A csapat vezetője, Richard Millener így nyilatkozott: „Fantasztikus, hogy visszatérhetünk a versenyzéshez. Adrien legutóbb is nagyon gyors volt aszfalton a Fiesta R5 MkII-vel, ezért remélem, hogy Rally di Roma-n is hasonló tempót fog majd mutatni. Jó lesz látni ’Pedro’-t egy Fiesta WRC volánja mögött. Amikor tavaly csatlakozott az M-Sport-hoz, rögtön a csapat egyik népszerű tagja lett, ezért örömmel kerestük meg ezzel a lehetőséggel. Biztos vagyok benne, hogy egy hatalmas élmény lesz számára hazai közönség előtt autózni egy WRC-vel.”

Fotó: M-Sport

Friss nemzetközi rally hírek