Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport észt pilótája, Ott Tänak győzelemmel hangolódott a rally világbajnokság soron következő futamára, az Észt Rallyra.

A hétvégén rendezték meg 14. Grossi Toidukaubad Viru Rally-t az észak-észtországi Rakvereben. A murvás futamon rajthoz állt Ott Tänak is a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. A 2019-es világbajnok remek tempóban közlekedett, mivel a nyolc szakaszsikerből hetet bezsebelt, és végül 1 perc 43 másodperces előnnyel megnyerte a viadalt. Ez volt Tänak első sikere a Viru Rallyn.

„Nagyszerű érzés volt újra versenyezni.” –kezdte Tänak. „Örülök, hogy hazai közönség előtt tudtunk diadalmaskodni a Hyundaijal. Köszönettel tartozom a csapatnak, hogy elhozták az i20 Coupe WRC-t erre a versenyre. Ez egy kisebb esemény volt, ahova nem mindig könnyű egy nagy csapatnak elutazni, ezért nagyon hálás vagyok a srácoknak. Fontos volt számomra, hogy visszatérjek, és újra versenyezzek. A közelmúltban ugyan volt alkalmam tesztelni Finnországban, de jó volt az első szakasz rajtjában újra izgatottnak lenni. Nagyon rég éreztem már ehhez hasonlót.”

A 14. Grossi Toidukaubad Viru Rally végeredménye:
1. Ott Tänak – Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC)   46:14.7
2. Georg Gross – Raigo Mölder (Ford Fiesta WRC)   +1:43.0
3. Egon Kaur – Silver Simm (Ford Fiesta Proto)   +2:44.5
4. Raul Jeets – Andrus Toom (Skoda Fabia Rally2 Evo)   +3:30.0
5. Roland Poom – Ken Järveoja (Hyundai i20 R5)   +3:45.4
6. Roland Murakas – Kalle Adler (Ford Fiesta Proto)   +3:58.6
7. Pritt Koik – Kristo Tamm (Ford Fiesta R5)   +4:32.7
8. Seppo Kopra – Tapio Suominen (Mitsubishi Lancer Evo IX R4)   +6:15.9
9. Marko Ringenberg – Allar Heina (BMW M3 E36)   +6:38.0
10. Robert Virves – Sander Pruul (Ford Fiesta R2T)   +7:08.1

Észtország idén bekerült a WRC kalendáriumába. Az Észt Rally szeptember 4-6. között kerül megrendezésre Otepää környékén.

Fotó: @otttanakfanpage

Friss nemzetközi rally hírek