Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kétszeres rallyvilágbajnok és háromszoros Dakar-győztes Carlos Sainz a közösségi médiában mondott köszönetet azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a koronavírus-járvány közepette is helytállnak.

Spanyolország azon európai országok egyike, amelyet a vírus a leginkább sújtott. A lakosok minden este az erkélyeiken hangos tapssal köszönik meg az egészségügyi dolgozók kitartó munkáját. Sainz a Twitteren „igazi hősöknek” nevezte azokat az orvosokat és ápolókat, akik ebben a nehéz helyzetben is kitartanak.

„Csatlakozni szeretnék ahhoz a kezdeményezéshez, ahol Spanyolország összes orvosának, ápolójának, rendvédelmi dolgozójának… mondunk hálát a munkájukért. Én ezzel a bejegyzéssel szeretném kifejezni az elismerésemet és a tiszteletemet a hatalmas erőfeszítésükért.” –írta Sainz a Twitter oldalán.

Az 58 esztendős spanyol versenyző a DirtFish-nek elárulta, hogy mennyire fontosak ezek az üzenetek.

„Jelenleg 15.000, vagy talán még több orvosunk, ápolónk és kórházi dolgozónk van, akik megfertőződtek a vírussal. Nagyon rossz körülmények között dolgoznak, de ennek ellenére fantasztikus munkát végeznek, és ezért nagyon hálásak vagyunk nekik. Nálunk nincs olyan erkély, ahova kiállhatnánk, ezért ezzel az üzenettel szerettem volna köszönetet mondani az egészségügyi szakembereknek. Minden nap akarok majd üzenet küldeni, amikor mindenki más állva tapsol. Mindannyian otthon vagyunk, és otthon is maradunk, de ezek az emberek továbbra is dolgozni fognak, még akkor is, ha nem kapnak megfelelő védelmet. A kormány nem készült fel kellően, így az egészségügyi dolgozók sem jutottak hozzá a védőfelszerelésekhez, és a lélegeztetőgépekből is hiány van. Szeretnék emlékezni mindenkire, aki nem lehet otthon és valamelyik kórházban dolgozik. Ezek az emberek fantasztikusak, igazi hősök.”

Fotó: carlossainz.com

Friss nemzetközi rally hírek