Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Oliver Solberg nyerte az ARA (American Rally Association) legutóbbi futamát, a Lake Superior Performance Rallyt. A 18 esztendős pilóta több mint 8 perces előnnyel ért célba az ír Barry McKenna előtt.

A michigani Houghton környékén rendezték meg az ARA idei kilencedik futamát, a Lake Superior Performance Rallyt. A murvás futamon ismét rajthoz állt Petter Solberg 18 esztendős fia, Oliver Solberg. A fiatal pilótának ez volt a hatodik versenye a Subaru Motorsport USA színeiben. Solberg a DirtFish Olympus Rally és a Waste Management Susquehannock Trail Performance Rally után egy újabb futamgyőzelmet ünnepelhetett a sorozatban, miután a tizenöt szakaszból tizet megnyert a Subaru WRX STi-vel, és végül több mint 8 perccel ért célba Barry McKenna előtt. A pódium legalsó fokára a lengyel Piotr Fetela állhatott fel.
A Subaru Motorsport USA másik pilótája, David Higgins számára nem alakult jól a futam, ugyanis technikai gondokkal küzdött, a negyedik szakaszon pedig eltalált egy fát, ami megrongálta a Subaru bal első futóművét. A brit pilóta ezt a versenyt pont nélkül zárta, azonban korábban már megszerezte a bajnoki címet.

„Sikeresen zárjunk a szezonunkat az Egyesült Államokban, ugyanis megnyertük a Lake Superior Performance Rallyt.” –kezdte Solberg. „Ezzel az eredményünkkel feljöttünk a bajnokság harmadik helyére. Nagyon sokat tanultam ezen a hétvégén, mivel mi rajtoltunk elsőként a szakaszokon. Navigátorom, Aaron Johnston ismét remek munkát végzett, de ugyanez mondható el az egész Subaru Motorsport USA Teamről is.”

A 24. Lake Superior Performance Rally végeredménye:
1. O.Solberg – A.Johnston (Subaru WRX STi)   1:43:43.9
2. B.McKenna – A.Hayes (Ford Fiesta S2000 Turbo)   +8:44.7
3. P.Fetela – D.Jozwiak (Ford Fiesta Proto)   +12:30.2
4. G.Bugaj – E.Dziubanski (Subaru Impreza WRX STi)   +20:19.5
5. J.Coyne – D.Nagy (Ford Fiesta R5)   +21:48.3
6. D.Wallingford – J.Leanne (Ford Fiesta R5)   +22:03.2
7. B.Lind – T.Lind (Subaru Impreza)   +25:10.8
8. S.Burke – M.Brady (Ford Escort MKII)   +28:50.7
9. M.Engle Jr. – B.Arpke (Subaru Impreza RS)   +28:51.9
10. C.Barribeau – B.Proseus (Subaru Impreza RS)   +29:34.9

Fotó: @OliverSolberg01

Friss nemzetközi rally hírek