Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kajetan Kajetanowicz zsinórban hatodik alakalommal nyerte meg a Rally Barbórka-t. A LOTOS Rally Team pilótája egy Ford Fiesta WRC-vel állt rajthoz a varsói eseményen.

A háromszoros rally Európa-bajnok lengyel versenyző az öt gyorsasági szakaszból négyet megnyert, és végül több mint 4 másodperccel ért célba honfitársa, Mikolaj Marczyk előtt. A dobogó harmadik fokára a Hyundai i20 R5-tel induló Łukasz Byśkiniewicz állhatott fel.  Bryan Bouffier 2011-ben győzni tudott Varsóban, azonban most meg kellett elégednie a nyolcadik pozícióval. Mikko Hirvonen egy Skoda Fabiával állt rajthoz Lengyelországban, de sajnos technikai hiba miatt idő előtt ért véget számára a viadal.

„Fantasztikusan érzem magam, mivel egy hatalmas kihívást jelentett számomra ez a hétvége.” –kezdte Kajto. „Kevesen tudják azt, hogy milyen nehéz helyzetben voltam. Nem könnyű egy ilyen autót megszerezni, beülni a volán mögé, és tökéletesen menni vele. Örülök, hogy itt lehettünk, és hogy sikerült ismét nyernünk. Hűvös volt, de így is rengeteg néző volt kíváncsi a versenyre. Ezúton szeretném nekik megköszönni a szurkolást. Izgalmas csatát vívtunk Miko Marczykkal, aki nagyon gyors volt, és remek munkát végzett.”

Az 56. Rajd Barbórka végeredménye:

1. K.Kajetanowicz – M.Szczepaniak (Ford Fiesta WRC)   17:48.92
2. M.Marczyk - Sz.Gospodarczyk (Skoda Fabia R5)   +4.18
3. L.Byśkiniewicz - A.Jędraszek (Hyundai i20 R5)   +33.59
4. M.Ratajczyk - J.Szcześniak (Mitsubishi Lancer EVO X)   +34.66
5. T.Kuchar - D.Dymurski (Peugeot 208 RX)   +37.58
6. W.Chuchała - S.Rozwadowski (Subaru Impreza STI)   +42.18
7. M.Oleksowicz - M.Sienkiewicz (Subaru Impreza GT)   +47.57
8. B.Bouffier - X.Panseri (Ford Fiesta Proto)   +55.51
9. J.Brzeziński - A.Obuchowski (Ford Fiesta Proto)   +56.66
10. R.Grzesiński - M.Tutaj (Ford Fiesta VS)   +1:00.76

Fotó: se.pl

Friss nemzetközi rally hírek