Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hayden Paddon az új generációs Hyundai i20 R5-össel fog rajthoz állni az olasz bajnokság második fordulójában, a Sanremo Rallyn.

Az új-zélandi pilóta az itáliai futam előtt a Hyundai i20 Coupe WRC-jét is tesztelni fogja, hogy a lehető legfelkészültebben álljon majd rajthoz a rally-világbajnokság soron következő viadalán, a Korzika Rallyn.

Sanremoban hasonló jellegű szakaszokon kell helyt állniuk a pilótáknak, mint a Korzika Rallyn, így Paddon sok hasznos tapasztalattal gazdagodhat majd a március végén megrendezésre kerülő viadalon. Az itinert ezúttal nem John Kennard, hanem az brit Sebastian Marshall fogja olvasni neki, aki kiválóan ismeri az R5-ös Hyundai-t, mivel Kevin Abbring oldalán tavaly részt vett az autó fejlesztésében és tesztelésében. Ráadásul korábban már azt is bejelentették, hogy az augusztusi Finn Rally után a világbajnokságon is együtt folytatják a versenyzést, miután az 58 esztendős Kennard visszavonul.

170318 paddon n2

„Ez lesz az első alkalom, hogy rajthoz állok Sanremoban, ezért már nagyon várom a futamot.” –kezdte Paddon. „Ez egy tökéletes alkalom lesz, hogy ráhangolódjak a Korzika Rallyra. Lehetőségem lesz tapasztalatokat gyűjteni a kanyargós aszfaltos utakról, amilyenek majd Korzikán is várnak rám. Az olasz pilóták nagyon jól ismerik ezeket a szakaszokat, így roppant gyorsak lesznek, míg nekem ez lesz az első szereplésem itt, ezért nem az eredményre fogok koncentrálni, hanem arra, hogy a lehető legtöbbet fejlődjek. Ennek a futamnak számomra az lesz a célja, hogy minél többet legyek a volán mögött, és hogy kényelmesen érezzem magam az autóban az aszfaltos pályákon. A sebesség itt egy kicsit más lesz, de izgatottan várom az első versenyemet az új generációs i20 R5-össel. Seb fog mellettem ülni a kocsiban, ami egy remek alkalom lesz számunkra, hogy összeszokjunk, és hogy már most előre tudjunk tekinteni a jövőbe.”

A Hayden Paddon – Sebastian Marshall páros mellett a Chewon Lim – Martijn Wydaeghe kettős is az alzenaui alakulat színeiben fog rajthoz állni az olaszországi eseményen; a dél-koreai pilóta a Hyundai Motorsport tehetséggondozó programjának keretein belül bizonyíthat majd.

Az olasz bajnokság második futamát, a Sanremo Rally-t március 31. és április 2. között rendezik meg.

Friss nemzetközi rally hírek