Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Eyvind Brynildsen nyerte a Norvég Rally Bajnokság nyitófutamát, a Sigdalsrally-t. A havas viadalon a futamgyőztes mellett rajthoz állt Mads Ostberg, Henning Solberg valamint a rallycross-világbajnokság futamain viaskodó Andreas Bakkerud is.

Eyvind Brynildsen futamgyőzelemmel kezdte a 2017-es évet, és ennél szebb ajándékkal nem is tudta volna meglepni magát, mivel ma ünnepli a 29. születésnapját. A norvégiai Modum községben megrendezett versenyen, hét szakaszon kellett bizonyítaniuk a pilótáknak, amelyből ötöt Brynildsen nyert meg, míg Henning Solberg és Frank Tore Larsen egy-egy részsikert könyvelhetett el.

170114 sigdalsrally n2
fotó:fb.com/madsostbergrally

Mads Ostberg a saját csapata, az Adapata Motorsport által felkészített Ford Fiesta R5-össel vágott neki a távnak, azonban rögtön az első szakaszon félre kellett állnia, miután megsérült az autójának a felfüggesztése. Henning Solberg egy Mitsubishi Lancer Evo VI-ossal állt rajthoz, de hajtásprobléma miatt neki is idő előtt ért véget a futam. - Solbergnek az a Cato Menkerud diktálta az itinert, akivel korábban a rally-világbajnokság futamain is versenyzett.
Az RX mezőnyét erősítő Andreas Bakkerud egy Ford Fiesta R2T-vel állt rajthoz, azonban technikai hiba miatt ő is idő előtt fejezte be a viadalt.

A Sigdalsrally végeredménye:
1. E.Brynildsen – A.Fredriksson (Ford Fiesta R5)   51:11.9
2. F.Tore Larsen – T.Torstein (Ford Fiesta R5)   +15.1
3. A.Grondal – R.Eilertsen (Ford Fiesta R5)   +1:05.9
4. M.Aasen – C.Iversen (Subaru Impreza STi)   +2:37.6
5. C.August Selmer – A.Christine Selmer (Ford Fiesta R5)   +4:06.3

 


Friss nemzetközi rally hírek