Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb december elején ismét World Rally Car-ral fog versenyezni egy rally show-n.

A Paul Ricard versenypályán első alkalommal megrendezésre kerülő RallyCircuit – Cote d’Azur-on egy DS3 WRC volánja mögött láthatjuk majd a kilencszeres rallyvilágbajnokot.

Loeb idén a rallycross világbajnokság futamain bizonyít a Team Peugeot-Hansen színeiben, közben pedig második Dakar Rallyjára készül. A 42 éves pilóta ezúttal a saját csapata, a Sebastien Loeb Racing által felkészített Citroen DS3 WRC-vel fogja teljesíteni a több mint 140 kilométeres távot, az itinert pedig felesége, Séverine olvassa majd neki.

161122 loeb n2

„A RallyCircuit egy tökéletes esemény lesz ahhoz, hogy stílusosan zárjuk le ezt az évet. Elég zsúfolt volt az idei szezonunk a rallycross és a tereprally miatt, de örülök, hogy rajthoz állhatunk majd itt. A Le Castellet egy különleges helyszín a SLR számára, ugyanis 5 évvel ezelőtt itt kezdődött el minden. Kifejezetten örülök annak, hogy újra rallyautóval versenyezhetek majd, és arra fogok törekedni, hogy mindenki jól érezze magát. Ez egy különleges pillanat lesz.” –mondta Sebastien Loeb.

Az elzászi pilóta mellett több nagy név is részt vesz majd a dél-franciaországi viadalon; többek között Yvan Muller, Romain Dumas, Erik van Loon, Matthieu Baumel, Tom Colsoul, de Loeb navigátora, Daniel Elena is autóba ül, valamint a WRC 2-ben induló Quentin Giordano is rajthoz áll majd az SLR Peugeot 208 T16-osával. Végleges nevezési lista november utolsó napjaira várható.

A RallyCircuit – Cote d’Azur december 9-10. között kerül megrendezésre a Le Castelletben található Paul Ricard versenypályán.

Friss nemzetközi rally hírek