Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Két legendás finn versenyző is rajthoz áll a csehországi „Bajnokok Tornáján”, a XV. Setkání Mistrů-n, amelyet a sosnovái rallycross pályán rendeznek meg a hétvégén (november 19-20.).

A kétszeres rallyvilágbajnok Marcus Grönholm egy Toyota Corolla WRC-vel nevezett, míg honfitársa, Markku Alén egy Skoda Fabia WRC-vel indul.

A 2000-es és a 2002-es szezon világbajnoka, Marcus Grönholm a kilencvenes évek végén versenyzett már Toyota Corolla WRC-vel, így számára nem lesz teljesen ismeretlen ez az autó. Markku Alén, aki 1978-ban elhódította a rally pilótáknak kiírt kupát, a tavalyi évhez hasonlóan most is egy Skoda Fabia WRC-t fog terelgetni a viadalon.

161116 gronholm n3

Grönholm és Alén mellett több illusztris pilótát és autót is találunk még a nevezési listán. Václav Pech egy Porsche 997 GT3-assal, Drotár Igor Skoda Fabia WRC-vel, Tomas Kostka pedig egy Ford Focus WRC-vel vesz részt a megmérettetésen. Több R5-ös autóval is neveztek a futamra, többek között Grzegorz Grzyb, aki egy Ford Fiestával indul, valamint a WRC 3-ban viaskodó Martin Koci, aki ezúttal egy R5-ös Fiestára cseréli a Citroen DS3 R3T-jét.  
Legendás rallyautókból sem lesz hiány, mivel a modern technikák mellett Lanciák, Audik és Subaruk is szerepet kapnak az észak-csehországi eseményen.

Íme a nevezési lista:
161116 gronholm n4

Friss nemzetközi rally hírek