Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb ismét rallyautóba ül a hétvégén. A kilencszeres világbajnok ezúttal egy legendás versenygéppel, mégpedig egy 1985-ös Peugeot 205 T16-ossal fog rajthoz állni a franciaországi Vosges Rallye Festival-on.

Loeb a 20 éves versenyzői pályafutása során többféle versenyautót is vezetett már - a rallyban ment Kit-Car-ral és WRC-vel, kipróbált Le Mans-i prototípust és Forma-1-es kocsit, futamokat nyert a WTCC-ben a TC1-es Citroen C-Elysée-vel, a Pikes Peak hegyiversenyen pályacsúcsot autózott a Peugeot 208 T16-tal, januárban bemutatkozott a Dakar Rallyn, jelenleg pedig a rallycross világbajnokságban vitézkedik a Team Peugeot-Hansen színeiben - azonban a 80-as évek egyik legendás rallyautója, a B csoportos Peugeot 205 T16 volánja mögött még nem láthattuk a franciát.

160825 loeb n2

Loebnek ezúttal nem Daniel Elena, hanem felesége, Séverine fogja olvasni az itinert. Loeb amellett, hogy rajthoz áll a futamon, a rendezvény védnöki szerepét is betölti.

A Vosges Rallye Festival-t augusztus 25-27. között rendezik meg a kelet-franciaországi Vosges megyében, Colmar közelében. A 149 kilométernyi aszfaltos gyorsasági szakaszoknak összesen 94 páros vág neki. Loeb mellett az 1985-ös világbajnok, Timo Salonen is elindul a viadalon, szintén egy 205-ös Peugeot-val.

A teljes nevezési lista itt található.


Friss nemzetközi rally hírek