Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A korábbi olasz és Európa-bajnok, Giandomenico Basso idén a legfrissebb Ford Fiesta R5-tel fog szerepelni az olasz rallybajnokságban. A 42 éves pilóta Fiestáját az a BRC Racing Team fogja szervízelni, amely Robert Kubica Ford Fiesta RS WRC-jét is felkészítette a Monte-Carlo Rallyra.

Basso autóját a tavalyi évhez hasonlóan most is cseppfolyós gáz fogja hajtani; ez az egyetlen kocsi a bajnokságban, amit LPG működtet, és Basso tavaly már bebizonyította, hogy képes tartani vele a tempót Paolo Andreuccival szemben is.

160221 basso n2

„Idén az egyik kihívás az lesz számunkra, hogy az új Fiesta motorjának a karakterisztikáját összepárosítsuk az általunk használt LDI rendszerrel." -kezdte az olasz. „Tavaly már megmutattuk, hogy képesek vagyunk a mezőny elejében csatázni, így nincs semmi akadálya annak, hogy ezt idén is megismételjük. A gáz rendszer miatt egy kissé megváltozik az autó dinamikája, és módosul a súlypont is. Azonban már bebizonyosodott az autó sebessége, megbízhatósága, valamint a biztonsága is, így alig várom, hogy kamatoztassuk az összes eddig elvégzett munkánk során szerzett tapasztalatainkat.”


Basso talán két legnagyobb riválisa a többszörös olasz bajnok, Paolo Andreucci, valamint Umberto Scandola lesz. Előbbi pilóta egy Peugeot 208 T16-tal, míg utóbbi egy R5-ös Skoda Fabiával fog támadni.

„Paolo eredményei önmagukért beszélnek, és most már Umberto is egyre nagyobb tapasztalattal rendelkezik az autóval kapcsolatban. Megint sok erős gyári támogatású kocsival állunk szemben, de képesek leszünk felvenni velük a harcot.” –tette hozzá Giandomenico Basso.

Az olasz rallybajnokság első futama a Rally Il Ciocco lesz. A toszkán verseny március 18-20. között kerül megrendezésre.


Friss nemzetközi rally hírek