Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A san marinoi székhelyű, október 8-a és 11-e között tartandó Rallylegend idén a 13. alkalommal kerül megrendezésre. A miniállam Olaszország keleti részén helyezkedik el közel az Adriai-tenger partjához.

A verseny össztávja 277.28 km, ebből a gyorsasági szakaszok 91.66 km-t tesznek ki, teljes mértékben aszfalton. Érdemben péntek reggel kilenc órakor egy shakedown szakasszal indul a móka, majd a továbbiakban este hétkor áll rajthoz a 181 főre duzzadt népes mezőny.

A nevezési listán olyan ismert gépjárművek tűnnek fel, mint az Audi Quattro, a Lancia autógyár teljes ralis palettája, Fordok, Fiatok, Porschék, BMW-k és kétezres WRC-k mindenféle évjáratból. A pilóták terén is kiváló az összetétel, a teljesség igénye nélkül a nevek a következőek: a jelenlegi VB második helyezett Jari-Matti Latvala a Polo WRC-vel, Hayden Paddon i20 WRC-vel, Harri Toivonen egy Audi Quattro-val,  Armin Schwarz és a háromszoros Rallylegend-győztes Markku Alén Delta S4-gyel és az egyik legnagyobb név a listán a négyszeres rali-világbajnok és Dakar-győztes Juha Kankkunen, aki egy Toyota Celica GT4 volánja mögött áll majd rajthoz. Nagy csalódást okozva, betöltetlen űrt hagyott maga után a nevezési listán Gigi Galli. Sajnos idén a Rallylegend leglátványosabb pilótája kihagyta a naptárából ezt a versenyt. :(

Magyar vonatkozásban is említést kell tennünk az eseményről, a közönségkedvenc id. Érdi Tibor 13 év kihagyás után újra kesztyűt húz és Celica GT4-ral csap a lovak közé. A nevezési listán látható még Lencse Zoltán neve is, aki egy 2005-ös Ford Focus WRC-t választott fegyveréül, Boroznaki Tibor BMW-vel, Studer Gábor Subaru Legacy-val;  Galambos Gábor, Hodosi Gábor és Stepán Árpád mindhárman Ladát táncoltatnak majd, végül pedig Merencsics Árpád Suzukijáért szoríthatnak a kilátogató magyar fanatikusok.

151007 erdi n

A meteorológusok szombatra és vasárnapra esőt jósolnak San Marinóban, annyi tehát biztos, hogy látványból nem lesz hiány.


Friss nemzetközi rally hírek