Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Ostbeg győzelemmel melegített a rally világbajnokság következő állomására, a Svéd Rallyra. A norvég pilóta közel egy perces előnnyel nyerte meg a Finnskog Rallyt.

Ostberg a hét szakaszsikerből hatot bezsebelt a havas norvég futamon.  A DS3 WRC-t terelgető pilóta mögött honfitársa, Eyvind Brynildsen ért célba a Ford Fiesta RRC-vel. A harmadik helyen Petter Kristiansen teljesítette a közel 150 kilométeres távot a Subaruval.

150209 ostberg n2

„Ez egy komoly verseny volt, de így is nagyon élveztük. Hogy őszinte legyek, nem hoztam ki magamból mindent, de ez egy nagyon hasznos futam volt a hétvégi Svéd Rally előtt.” –nyilatkozta Mads Ostberg.

A verseny ezüstérmese, Eyvind Brynildsen is rajthoz áll Svédországban a Drive DMACK World Rally Team színeiben. A norvég versenyző a WRC 2-ben fog szerepelni Jari Ketomaa csapattársaként.

„A Svéd Rally egy kulcsfontosságú futam lesz a számomra, ezért a győzelemért akarok majd harcolni. Ez az én hazai versenyem, ezért remélem, hogy kapok majd támogatást a szurkolóktól...” –mondta Brynildsen.


A KNA Rally Finnskog végeredménye:

1. M.Ostberg – J.Andersson (Citroen DS3 WRC)   1:22:10.0
2. E.Brynildsen – A.Fredriksson (Ford Fiesta RRC)   +57.8
3. P.Kristiansen – K.Brennum (Subaru Impreza STi)   +6:01.9
4. T.Linnerud – R.Eilertsen (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +6:54.6
5. T.Larsen – T.Eriksen (Ford Fiesta R5)   +7:03.2
6. H.Froslid – A.Haldammen (Subaru Impreza STi)   +8:06.5
7. M.Aasen – V.Engan (Ford Fiesta R2)   +8:41.0
8. T.Olsen – J.Listerud (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +9:39.4
9. T.Kvam – S.Johnsen (Ford Escort RS Cosworth)   +9:59.7
10. B.Kollevold – J.Andersen (Toyota Celica GT-Four)   +10:54.8


Friss nemzetközi rally hírek