Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A motorsport történelem egy újabb szakaszához érkeztünk, hiszen Carlos Sainz Jr. célja az lesz a következő években, hogy a családja legyen  az első, aki rallyban és Forma-1-ben is világbajnoki címet tudott nyerni.

A múltban már volt rá példa, hogy egy rally pilóta fia a Forma-1-ben próbált szerencsét, nevezetesen Franz és Alex Wurz, vagy Tom Blomqvist (Stig fia), aki szintén az együléses versenyautózást választotta. Arra azonban még nem volt példa, hogy egy családon belül találjon gazdára a rally világbajnoki trófea és a Forma-1-es bajnoki cím is (bár Stirling Moss és lánya, Pat mindent megtett, hogy ezt megvalósítsák).

141129 sainz n2

Tegnap a Toro Rosso Forma-1-es csapat megerősítette, hogy a 17 éves Max Verstappen csapattársa a 20 esztendős Carlso Sainz Jr. lesz.

„Néhány évvel ezelőtt megmondtam neki, hogy ez az út rendkívül nehéz lesz, de a tehetségével és kemény munkával meg tudja csinálni.” –nyilatkozta a kétszeres rally világbajnok, Carlos Sainz.


„Tavaly részt vettem egy egynapos teszten a Toro Rossoval és nagyon otthonosan éreztem magam a csapatnál. A következő pár hónapban keményen fogok dolgozni, hogy felkészüljek az indulásra, és hogy jól sikerüljön már az első jerezi tesztünk is ami a jövő év elején lesz. Csodálatos, hogy hazai pályán mutatkozhatok majd be Forma-1-es pilótaként.” –árulta el a Formula Renault 3.5-ös idei bajnoka, Carlos Sainz Jr.

141129 sainz n3

A következő év apa és fia számára is aktív lesz, mivel Carlos Sainz az új Peugeot 2008 DKR-rel száll harcba a januári Dakar Rallyn.

forrás: maxrally.com


Friss nemzetközi rally hírek