Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Alexey Lukyanuk bejelentette, hogy 2021-ben is a Saintéloc Junior Team Citroen C3 Rally2-esével fog versenyezni a rally Európa-bajnokság futamain.

Az orosz pilóta eddig kétszer nyerte meg bajnokságot. - 2018-ban egy Ford Fiesta R5-tel, tavaly pedig a Saintéloc Junior Team Citroen C3 R5-ösével ért fel a csúcsra. Lukyanuk idén is a francia alakulat autójával fog harcba szállni a bajnoki címért, és ha harmadszorra is sikerül nyernie, akkor beéri Sobiesław Zasadat (1966, 1967, 1971),  Luca Rossettit (2008, 2010, 2011), valamint Kajetan Kajetanowiczot (2015, 2016, 2017).

210407 lukyanuk n2

„Egy nagyon izgalmas év előtt állunk, mivel roppant erős lesz a mezőny.” –kezdte a 40 esztendős szentpétervári pilóta. „Örülök, hogy ismét nyolc futam szerepel a naptárban. Már alig várom, hogy elkezdődjön a szezon. Nagyon izgatott vagyok, hogy bejelenthetem, továbbra is a Citroennel fogunk együtt dolgozni. Tavaly hatalmas sikert értünk el együtt azzal, hogy megnyertük a rally Európa-bajnokságot, most pedig kíváncsian várom, hogy milyen lesz vezetni az új C3 Rally2-t. Köszönettel tartozom a támogatóimnak, a Coolstreamnek, a Hortexnek és a Pirellinek, valamint, a Space Travelnek és az AutoSportMedia Ügynökségnek, és természetesen Saintéloc-nak."

Alexey Arnautov egy év kihagyás után, tavaly a Kanári-szigeteken ült be ismét Lukyanuk mellé, idén pedig mind a nyolc futamon segíti majd az orosz pilótát.

Fotó: @SaintelocRacing

További nemzetközi rally hírek