Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Augusztus 14-16. között a Rally Liepāja-val folytatódik a rally Európa-bajnokság, ahol Mads Østberg is rajthoz áll a Citroen C3 R5-tel.

Østberg idén a WRC2-ben szerepel, és jelenleg vezeti a bajnokságot, miután az eddig megrendezett három futamból kettőt megnyert. A norvég pilóta bejelentette, hogy elindul a rally Európa-bajnokság következő futamán, a Rally Liepāja-n azzal a céllal, hogy ráhangolódjon a WRC észtországi fordulójára. Lettországban hasonlóan tempós murvás szakaszok várnak a norvégra, mint amilyenek majd az Észt Rallyn is lesznek.

„A Rally Liepāja egy tökéletes alkalom lesz számomra, hogy bemelegítsek a WRC2 közelgő folytatására.” –kezdte a norvég. „Sok idő telt el a legutolsó verseny óta, így jól jön minden megtett kilométer. Mi minden futamon nyerni akarunk, így Lettországba nem csak tesztelni megyünk, hanem a győzelemért is harcba akarunk majd szállni. Erős mezőny lesz, így izgalmas csatákra számítok. Már alig várom, hogy visszatérhessek a csapathoz, és ismét együtt dolgozhassak a navigátorommal, Torstein Eriksennel.”

Nem a Rally Liepāja lesz az első ERC futam, ahol Østberg rajthoz áll. 2016-ban a Kanári-szigeteken az RMC Motorsport Ford Fiesta R5-ösével indult, azonban a hetedik szakaszon hibázott, így az élről volt kénytelen feladni a futamot. 2017-ben a lengyelországi Rajd Rzeszowski-nak az Adapta Motorsport R5-ös Fiestájával vágott neki, de szervóprobléma miatt félreállt.

Fotó: @MadsOstbergRally

További nemzetközi rally hírek