Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A rally Európa-bajnokság történetének legfiatalabb futamgyőztese, Oliver Solberg is rajthoz áll a 2020-as ERC szezonnyitóján, a Rally di Roma Capitale-n (július 24-26.).

A COVID-19 miatt elrendelt korlátozások enyhítésének köszönhetően a rally Európa-bajnokság július végén elrajtolhat Olaszországban. A Rally di Roma Capitale-n ott lesz Oliver Solberg is a PA Racing Team által felkészített Volkswagen Polo GTI R5-tel. Solberg az ERC történetének legfiatalabb futamgyőztese pilótája, miután tavaly 17 évesen, 8 hónaposan és 3 naposan megnyerte a lettországi Rally Liepāja-t.  A fiatal norvégnak elsődleges célja az lesz a Rally di Roma Capitale-n, hogy tapasztalatokat gyűjtsön a Polo volánja mögött aszfalton. Olivernek ezúttal is Aaron Johnston diktálja majd az itinert.

„Januárban a Monte-Carlo Rallyn már versenyeztem aszfalton, de ez lesz az első alkalom, hogy száraz körülmények között fogok indulni a Polo-val ilyen útfelületen.” –kezdte Solberg. „Nagy kihívás lesz számomra ez a verseny, mert nem ismerem ezeket a szakaszokat. A futam előtt lesz lehetőségem tesztelni, hogy egy kicsit visszarázkódjak, és ráhangolódjak az aszfaltos pályákra. Mindig megpróbálok a lehető legtöbbet tanulni, és úgy gondolom, hogy aszfalton jól szoktam menni, így remélem, hogy gyorsan felveszem majd a ritmust. A célom a tapasztalatszerzés lesz, illetve az, hogy célba érjek. Láttam felvételeket a parádéról, amikor a versenyautókkal végigmennek a városon. Ez fantasztikus látvány szokott lenni.”

Fotó: @OliverSolberg01

További nemzetközi rally hírek