Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Május 2-4. között rendezik meg a 2019-es rally Európa-bajnokság második fordulóját, a 43. Rally Islas Canarias-t. Az aszfaltos futamon Herczig Norbert mellett Ifj. Érdi Tibor és Klausz Kristóf is rajthoz áll.

A Kanári-szigeteken összesen 115 párost láthat majd a spanyol közönség. A lengyel Łukasz Habaj, aki megnyerte a szezonnyitó Azori-szigeteki futamot, az 1-es rajtszámmal fog versenyezni. A bajnoki címvédő Alexey Lukyanuk számára nem indult jól a szezon, mivel az Azores Rallyen összetörte a Citroen C3 R5-ösét, ami miatt kénytelen volt az élről feladni a futamot. Az orosz pilóta az elmúlt két évben győzni tudott Gran Canarián, így idén is hasonló célokkal vág neki a futamnak. A Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős Volkswagen Polo GTI R5-ösén a 8-as, míg az Ifj. Érdi Tibor – Kovács Szabolcs páros Skoda Fabia R5-ösén a 16-os rajtszám fog díszelegni. Klausz Kristófnak Farnadi Ágnes fogja diktálni az itinert a Peugeot 208 R2 fedélzetén.

A 43. Rally Islas Canarias nevezési listája itt található.

A bajnokság állása:
1. Łukasz Habaj   35 pont
2. Ricardo Moura   28
3. Chris Ingram   21
4. Bruno Magalhaes   18
5. Ricardo Teodósio   17

1. Toksport WRT   30 pont
2. Rallye Team Spain   25
3. Sports Racing Technologies   25
4. Sainteloc Junior Team   24
5. ACCR Czech Rally Team I   18

További nemzetközi rally hírek