Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Bruno Magalhães a 2017-es Rally Liepaja-n hátsérülést szenvedett, azonban most kész arra, hogy visszatérjen, és harcba szálljon a győzelemért.

Bruno Magalhães számára fantasztikusan indult a 2017-es szezon, ugyanis megnyerte a rally Európa-bajnokság nyitófutamát az Azori-szigeteken. Esélye volt a bajnoki cím megszerzésére is, azonban a szezon utolsó versenyén, a lettországi Rally Liepaja-n balesetet szenvedett, így Kajetan Kajetanowicz végzett az élen. A portugál pilóta hátsérülést szenvedett, amikor a Skoda Fabia R5-öse felúszott egy pocsolyán, és nagy sebességgel egy fának csapódtak a Rally Liepaja hatodik szakaszán.

„Amikor hazatértem Portugáliába, a vizsgálatok során kiderült, hogy két csigolyám is megsérült, így három-négy hónapig csak nagyon óvatosan mozoghattam.” –kezdte az ARC Sport Skoda pilótája, Bruno Magalhães. „Mostanra teljesen felgyógyultam, és már újra elkezdtem edzeni. Szép emlékeim vannak az Azori-szigetekről, mivel négyszer is tudtam itt nyerni. Tavaly nem gondoltam volna, hogy győzni fogunk, de idén miért ne tudnánk ismét az első helyen végezni? Sok rövid szakaszból áll a verseny, és nem mindig lehet visszaszerezni az elveszített időt. Mivel az utak nagyon szűkek, könnyű megsérteni az abroncsot, így meg kell próbálni elkerülni a defektet. És ott van még az időjárás is. A sziget egyik részén elképzelhető, hogy télies körülmények várnak, míg a másik oldalon strandolni lehetne, így soha nem tudhatod, hogy mire számíthatsz.”

Bruno Magalhães és navigátora, Hugo Magalhães egyelőre nem erősítették meg, hogy az azori-szigeteki futamon kívül rajthoz állnak-e majd az ERC többi futamán is.

„Lépésről-lépésre haladunk, ahogy tavaly is tettük. Idén is az lenne a célom, hogy mindenhol rajthoz állhassunk, de van néhány szponzorunk, akik jelezték, hogy idén nem tudnak majd olyan szinten támogatni, mint 2017-ben. Mindent megteszek majd, hogy teljes szezont mehessünk.” –tette hozzá Magalhães.

További nemzetközi rally hírek